Minigratin van spruitjes, prei en kippengehakt

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-03-2020
  • Minigratin van spruitjes, prei en kippengehakt

    Minigratin van spruitjes, prei en kippengehakt

    Minigratin van spruitjes, prei en kippengehakt

Kleine taartjes voor grote monden

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g spruiten
1 prei (in dunne ringetjes)
250 g kippengehakt
100 ml room
1 ei
boter (of olie)
nootmuskaat
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de spruitjes schoon. Verwijder het harde stronkje onderaan. Blancheer ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken. Vermeng het gehakt met de room en het ei. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Snij de prei in dunne ringetjes.
2 Stoof de prei kort aan in een beetje olie of boter.
3 Verdeel het gehakt over kleine, lichtjes ingevette ovenschaaltjes. Schep er de prei en de spruitjes in. Leg bovenop een nootje boter.
4 Zet de schaaltjes in een diepe braadslee. Giet er kokendheet water bij tot de schaaltjes voor twee derde onderstaan. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten