1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Kippensoep
  6. Licht Pittige Aziatische Comfort - Kippensoep met Grote Garnalen.

Licht Pittige Aziatische Comfort - Kippensoep met Grote Garnalen.

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-02-2020

Ingrediënten 4 personen


1 pot kippenbouillon ( of zelfgemaakte of van 2 blokken)
250 gram kippendij( kipfilet) in reepjes
200 gram grote garnalen
1 rode peper in ringetjes
1 paksoi in repen circa 250 gr
200 gram winterpeen geschild in halve plakjes
3 bos uitjes in stukjes van 1 cm
4 cm verse gember grof geraspt
2 citroenen goed schoongeboend ( of bio) 1 uitgeperst 1 in schijfjes gesneden
naanbrood


Verder heb je nodig


Soeppan, rasp, diepe borden, snijplank en mes

Licht Pittige Aziatische Comfort - Kippensoep met Grote Garnalen.

Ik vergat de schijfjes citroen in de soep te doen helaas. Super lekkere soep. Maak hem snel nog eens. :)

Ik vergat de schijfjes citroen in de soep te doen helaas. Super lekkere soep. Maak hem snel nog eens. :)
Licht Pittige Aziatische Comfort - Kippensoep met Grote Garnalen.

Ingrediënten

Ingrediënten
Licht Pittige Aziatische Comfort - Kippensoep met Grote Garnalen.

Alles gesneden.

Alles gesneden.
Licht Pittige Aziatische Comfort - Kippensoep met Grote Garnalen.

Bouillon met wortel gember en kipreepjes.

Bouillon met wortel gember en kipreepjes.
Licht Pittige Aziatische Comfort - Kippensoep met Grote Garnalen.

Garnalen , paksoi, peper , citroensap en bosui erbij.

Garnalen , paksoi, peper , citroensap en bosui erbij.

Een heerlijke Oosterse Comfortsoep, maar dan net ff weer iets anders.  Die geur van de gember....... in die bouillon , verrukkelijk .  Slank en snel klaar ook nog in 30 minuten slechts . Ik maakte er een complete maaltijdsoep van door in het midden van het bord een bolletje gekookte rijst te leggen met dan de soep eromheen verdeeld. Toevoeging van rijstnoedels is ook erg lekker.

Deze soep is echter ook heel geschikt als lunch of voorgerecht . Lekker met naanbrood.














 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak alle groenten schoon zoals beschreven.

Verwarm de inhoud van de pot bouillon en voeg zoveel water toe als op de pot staat aangegeven. Breng dit aan de kook en voeg de kipreepjes, geraspte gember en wortelplakjes en laat dit zachtjes 10-12 minuten koken.

TOT ZOVER KUN JE DEZE SOEP VOORBEREIDEN.

Vlak voordat je aan tafel gaat verwarm je de bouillon met de kip , wortel en gember tot aan de kook.
Voeg dan de rode peper, bosui, garnalen en paksoi toe.

Niet meer koken, laat deze ingrediënten in de hete soep 5 minuten garen.
Pers 1 citroen uit en voeg het sap toe aan de soep.

Proef vooral de groente. mocht je deze te rauw vinden, dan kun je de soep even een paar minuutjes laten koken.

Verdeel de soep in diepe voorverwarmde kommen , garneer met een schijfje citroen en serveer met naanbrood.

Bron

Proef het Zuiden eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top