Crunchy ovenschotel met steenbolk, blauwe kaas en rode biet
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een TOP gerechtje uit de oven dat voor iedereen meer dan een ervaring rijker zal betekenen
Ingrediënten 4 personen
600 g steenbolkfilets5 volkoren koekjes
40 g boter
40 g gemalen parmezaan
40 g geroosterde pompoenpitten
½ tl zout
2 eieren
140 ml room (40%)
200 g roomkaas
100 g blauwe kaas
1 el gehakte bieslook
1 el gehakte basilicum
peper en zout
4 voorgekookte rode bieten
3 el honing
2 el bietensap of water
100 g rucola
2 el gehakte hazelnoten
Benodigdheden
4 ovenschoteltjes of 1 grote
Bereidingswijze
Crumble :
-Doe de koekjes, boter, parmezaan, geroosterde pompoenpitten en het zout in een blender. Maal grof.
Room-kaas mengeling :
-Klop de eieren los met de room en meng de roomkaas er goed onder. Voeg de gehakte kruiden toe en breng verder op smaak met peper en zout. Verbrokkel de blauwe kaas en houd apart.
Ovenschotel :
-Verhit de oven voor op 200°C.
-Beboter 4 ovenschoteltjes en verdeel de crumble over de taartenbodems.
-Verdeel de steenbolkfilets over de crumble en kruid met peper en zout.
-Verdeel de room-kaasmengeling over de ovenschoteltjes en bestrooi met de verbrokkelde blauwe kaas. Zet 20-25 minuten in de oven op 200°C.
Rode biet :
-Snijd de rode biet in kwartjes en doe ze in een pannetje. Voeg honing en bietensap toe en laat even karamelliseren.
Afwerking
-Haal de ovenschoteltjes uit de oven. Leg er wat rode biet op en strooi er de gehakte hazelnoten over. Serveer met rucola.
Bron
lekker van bij ons