Cravad lax met gin en tonic

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 27-02-2020

Erg lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gram zeezout
25 gram suiker
1 citroenen het sap en de zeste
1/2 limoen het sap en de zeste
1 bos verse dille
rode peperbolletjes
5 cl gin
15 cl topic
2 groenen appels
1 rode biet
1 eetl witte wijnazijn.
2 eetl zure room
1 eetl mierikswortelpasta
Cresson
Zwarte peper
Een groot stuk +500 gram verse zalm met huid
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grootte platte schaal of doos

Bereidingswijze

Meng zout, de suiker en de zesde vanlimoen en citroen onder elkaar

Neem een grootte schaal .
Leg hierin een bedje van dille .
Leg stuk zalm met velkant naar beneden erop
Bedek de zalm met de zoutmengeling en enkele rode peperbolletjes.
Overgiet met mengsel gin tonic en het sap van 1/2 meloen.
Kruid met Zwarte peper en bedek ook de bovenkant met dille

Plaats het deksel op de doos en zet de zalm 24 uur in de koelkast

Schil de groenen appels en snij in stukjes.
Snij ook de rode biet fijn
Meng onder elkaar en voeg 1 el witte wijnazijn toe

Maak een dressing van 2 eetl zure room ,1 el mierikswortelpasta en het sap 1/4 citroen
Kruid met Zwarte peper.

Haal de zalm uit de koelkast en schraap voorzichtig met een mes alle kruiden eraf.
Snij ook de droge randjes eraf.

Serveren:
Doe enkele lepeltjes van de dressing op de borden.
Snij flnterdunne plakjes van de zalm ,en schik ze mooi op het bord.
Leg er een beetje appel-biet salade bij
Garneer met een beetje Cresson.


Bron

Njam

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten