1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. Tartaar van gerookte zalm en forel met kervel soepje

Tartaar van gerookte zalm en forel met kervel soepje

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2020

Ingrediënten 4 personen


100 gram gerookte zalm
50 gram gerookte forel
Flinke scheut room.
1,5 prei.
1 ui
2 groentenbouilon tabletten.
600 ml water
Bosje kervel
1 volle eetl. Crème-fraice


Verder heb je nodig


Blender
Opmaak ring.


Lekker en ziet er mooi uit

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de zalm en de forel in kleine blokjes.
Meng de vis met de creme-fraice.
Smaak af met peper en zout
Zet tot gebruik in de koeling

Ui snipperen daarna fruiten in een klontje boter.
Voeg ringetjes prei toe en fruit deze even mee
Voeg water en de bouillonblokjes toe en laat 15 min koken op laag pitje.
Voeg de fijngesneden kervel toe .( houd wat kervel apart voor de presentatie )
Laat nog 5 min mee koken.
Pureer de soep en voeg de room toe.
Smaak af met peper en zout.

Opmaak :
Verwarm een klein schaaltje.
Leg in schaaltje een opmaakring en vul deze met het vismengsel.
Verwijder de opmaakring.
Schenk om het vismengsel een beetje soep werkaf met een takje kervel.

Tags



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top