Sheperds pie met koolraap en ras el hanout heerlijke ovenschotel

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2020
  • Sheperds pie met koolraap en ras el hanout heerlijke ovenschotel

    Sheperds pie met koolraap en ras el hanout heerlijke ovenschotel

    Sheperds pie met koolraap en ras el hanout heerlijke ovenschotel

  • Sheperds pie met koolraap en ras el hanout heerlijke ovenschotel

    Sheperds pie met koolraap en ras el hanout heerlijke ovenschotel

    Sheperds pie met koolraap en ras el hanout heerlijke ovenschotel

  • Sheperds pie met koolraap en ras el hanout heerlijke ovenschotel

    Sheperds pie met koolraap en ras el hanout heerlijke ovenschotel

    Sheperds pie met koolraap en ras el hanout heerlijke ovenschotel

  • Sheperds pie met koolraap en ras el hanout heerlijke ovenschotel

    Sheperds pie met koolraap en ras el hanout heerlijke ovenschotel

    Sheperds pie met koolraap en ras el hanout heerlijke ovenschotel

Shaepard's pie is een heerlijke ovenschotel uit Ierland. De oorspronkelijke versie met winterpeen heb ik ook op mijn pagina staan. (zie hieronder de link er naar toe).
Toen kwam ik op internet een Shepard"s pie tegen met koolraap. Ik heb er wel mijn eigen draai aangegeven. De ras el hanout geeft een heerlijke pittige smaak aan de ovenschotel. We hebben gesmuld van deze lekkere ovenschotel.
In plaats van ras el hanout kun je ook paprikapoeder nemen maar dan verandert de smaak wel.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
600 gram kruimige aardappelen
1 1/2 dl (warme) melk
20 gram (room)boter
Plm. 50 gram geraspte belegen kaas
1 kleine koolraap, geschild in blokjes
2 eetlepels zonnebloemolie
300 gram rundergehakt
1 middelgrote prei, in smalle reepjes
2 kleine uien, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1 blaadje laurier
2 theelepels gedroogde tijm
2 eetlepels tomatenpuree .
1 theelepel ras-el-hanout
zwarte peper (molen)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Aardappelstamper
pan voor de aardappelen en de koolraap
hapjespan voor het gehakt etc.
ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.

Kook de koolraap beetgaar in water met zout. Giet de koolraap af maar bewaar iets (plm. ½ kopje) van het kookvocht.
Kook de aardappelen gaar in water met zout, Giet de aardappelen af en laat ze goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met de (warme) melk en de (room)boter.
Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Roer het grootste deel van de geraspte kaas door de aardappelpuree.

Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul en bruin. Voeg de prei, ui en de knoflook toe en bak dit 5 minuten mee.
Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg het blaadje laurier en de takjes tijm toe. Laat alle plm. 10 min. garen op een lage warmtebron. Verwijder het laurierblad.
Kruid het gehakt met zout, peper en ras-el-hanout.
Meng de koolraap met een klein beetje van het kookvocht door het gehaktmengsel.
Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en bedek met de aardappel-kaaspuree.
Strooi de rest van de kaas over de puree.
Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.

Serveertip

Deze versie met winterpeen is ook heel erg lekker: https://www.smulweb.nl/recepten/1068564/Shepards-pie-van-careen-uit-ierland

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten