Roze koek

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-02-2020

Het smaakt lekkerder dan die uit de winkel

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Voor het beslag

165 g bloem
150 g boter op kamertemperatuur
150 g suiker
Snufje zout
3 eieren
Rasp van 1 grote, onbespoten Citroën
1 tl vanille-essence

Voor het roze glazuur

120 g gezeefde poedersuiker
10 verse frambozen( kan ook die uit de diepvries )
15 ml/1 el citroensap
Water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Muffin vorm
Spatel
Platte bakplaat

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 170 graden Celsius. Vet een vorm voor 12 muffins in met boter. Meng de boter en suiker en klop ongeveer 1 minuut met een handmixer tot een licht en romig beslag. Voeg één voor één de eieren toe en klop tot het ei is opgenomen. Voeg de citroenrasp en vanille-essence toe en klop nog een minuut door. Zeef bloem en het zout boven het beslag en spatel het door.

Verdeel het beslag gelijk over de twaalf vormpjes. Dit gaat heel goed met een ijstang. Plaats de vormpjes in de oven en plaats hier een platte bakplaat op. Dit houdt het rijzen wat tegen en zorgt ervoor dat de cakejes mooi plat blijven en makkelijk van een gladde glazuurlaag kunnen worden voorzien.

Verwijder de bakplaat na 10 minuten bakken en draai de oven terug naar 160 graden Celsius. Bak de koeken nog ongeveer 7 minuten tot lichtbruin en stevig. Laat de koeken 5 minuten in de vormpjes alvorens je ze uitstort. Laat ze dan op een plak helemaal afkoelen. Zijn ze niet plat genoeg snijd dan desnoods de bovenkant eraf.

Het glazuur
Wrijf de verse frambozen( de ontdooide diepvries versie werkt hier ook prima bij) door een fijn zeef en zorg dat je alleen de puree over houdt. Meng de puree met het citroensap en voeg poedersuiker toe tot je een zeer stevig glazuur hebt dat slechts heel langzaam uitloopt. Je kunt indien nodig naast het citroensap nog wat water gebruiken om juiste consistentie te bereiken. Breng het glazuur gelijkmatig op de afgekoelde koeken aan en laat het stevig worden.

Bron

Internet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten