1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. De - Geen - Zin - Om - Te - Koken - Oosterse - Omelet.....

De - Geen - Zin - Om - Te - Koken - Oosterse - Omelet.....

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-02-2020

Ingrediënten 2 personen


4 plakjes kakenspek
4 eieren
1 grote tomaat in blokjes
1 middelgroot uitje gesnipperd
1 flinke teen knoflook geperst
1 rode peper zonder zaad en zaadlijst gesnipperd
enkele sprietjes bieslook fijn geknipt
scheutje kookroom
enkele draaitjes gemalen peper
scheutje soja of ketjap,
scheutje gembersiroop
/2 tl sambal brandal ( of meer naar smaak)
enkele sprietjes bieslook
2 sneetjes brood uit de rooster voor onder de omelet.


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, koekenpan


De - Geen - Zin - Om - Te - Koken - Oosterse - Omelet.....
De - Geen - Zin - Om  - Te - Koken - Oosterse - Omelet.....
De - Geen - Zin - Om - Te - Koken - Oosterse - Omelet.....
De - Geen - Zin - Om  - Te - Koken - Oosterse - Omelet.....

Deze omelet is eigenlijk ontstaan uit een combinatie van : Geen zin om te koken én een kleine verwerking van restjes.
Katenspek over van een amuse voor vrienden. De rode peper, sprietjes bieslook, het restje kookroom en de tomaat waren ook aan "opmaken" toe. https://www.smulweb.nl/recepten/1476701/Varkenshaasje-speciaal-met-brie-en-katenspek
Het was  niet de bedoeling om deze omelet te posten. Toch maar even een " fotoke getrokken", zoals onze Zuiderburen plachten te zeggen.
Gelukkig, want het was een heerlijke omelet. Doel bereikt door restjes op en niet lang in de keuken staan. Met een flinke kop zelfgemaakte tomatensoep uit de vriezer vooraf toch een volwaardige maaltijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de 4 lapjes katenspek uit in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Smoor in het bakvet van het spek de ui, knoflook en rode peper zachtjes aan.
Doe er de tomaatblokjes bij en laat dit geheel even pruttelen.

Klop de eieren los met het scheutje kookroom, peper, sambal, ketjap of sojasaus en het scheutje gembersiroop. Roer er de bieslook door.
Verkruimel er het spek door .
Giet over het groentemengsel in de pan en bak er een omelet van. Draai de omelet via een deksel om als de bovenkant droog is.
Rooster 2 sneetjes brood naar keuze en leg er een halve omelet op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top