Wok met scampi's en lente-ui

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2020
  • Wok met scampi's en lente-ui

    Wok met scampi's en lente-ui

    Wok met scampi's en lente-ui

Lekkere scampiwok met heerlijke sint-jakobsvruchten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
scampi's 12 (gepeld en darmkanaal verwijdert)
lente-uien 4
sint-jakobsvruchten 12
courgette 1
selder 2 stengels
citroensap3 el
rijst 250 g
arachideolie
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Spoel de courgette en snij met de dunschiller in sliertjes. Spoel de selder en snij in boogjes. Spoel de lente-ui en snipper – ook het groen – in ringen. Roerbak alle groenten in een scheutje arachideolie, kruid met peper en zout en laat afgedekt 4 minuten pruttelen.
3 Maak de scampi's schoon en dep ze, samen met de sintjakobsvruchten, droog met keukenpapier. Kruid alles met peper en zout en bak ze in enkele minuten op een hoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
4 Verdeel de rijst, de groenten, de scampi's en de sintjakobsvruchten over de borden en serveer.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten