Geroerbakte rundvleesreepjes met uien

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-02-2020
  • Geroerbakte rundvleesreepjes met uien

    Geroerbakte rundvleesreepjes met uien

    Geroerbakte rundvleesreepjes met uien

Lekkere wok die snel gemaakt is ; wel de reepjes vlees eerst 30' marineren

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels cognac
Zwarte peper
peterselie
1 koffielepel geroosterde sesamolie (voor wok)
1/2 vetarm visbouillonblokje
30 dl water
1/2 eetlepel blonde kandijsuiker
4 eetlepels sojasaus
2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
600 g rumsteak
4 eetlepels Chinese wokolie
1 snuifje gemalen gember
1 afgestreken eetlepel maïszetmeel
5 uien
knoflook (optie)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd (+ 30 min. marineren) + 10 min. baktijd

-Neem een schaal en meng er de cognac in met het maïszetmeel, de gember, 1 eetlepel Chinese olie en 1 koffielepel gemalen zwarte peper.
-Voeg het in fijne reepjes gesneden vlees toe, meng goed, dek af en laat 30 min. op kampertemperatuur rusten.


-Neem een steelpannetje en doe er het express bindmiddel in, de sojasaus, de suiker, het water, de bouillon en de sesamolie. Verwarm al roerend en laat 1 min. sudderen. Zet opzij.
-Snij de uien in niet al te fijne reepjes.
-Verwarm 2 eetlepels Chinese olie in een wok en bak er het vlees goudbruin in op hevig vuur. Neem het vlees eruit en bak de uien 3 min. op vrij hevig vuur in dezelfde wok.
-Voeg de saus en het vlees toe en laat 2 min. sudderen.
-Bestrooi met gehakte peterselie en serveer meteen met rijst.


Bron

delhaize

Serveertip

Je kan 1 geperst knoflookteentje tegelijkertijd met de uien bakken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten