Geroerbakte rundvleesreepjes met uien
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 25-02-2020
Lekkere wok die snel gemaakt is ; wel de reepjes vlees eerst 30' marineren
Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels cognacZwarte peper
peterselie
1 koffielepel geroosterde sesamolie (voor wok)
1/2 vetarm visbouillonblokje
30 dl water
1/2 eetlepel blonde kandijsuiker
4 eetlepels sojasaus
2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
600 g rumsteak
4 eetlepels Chinese wokolie
1 snuifje gemalen gember
1 afgestreken eetlepel maïszetmeel
5 uien
knoflook (optie)
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd (+ 30 min. marineren) + 10 min. baktijd
-Neem een schaal en meng er de cognac in met het maïszetmeel, de gember, 1 eetlepel Chinese olie en 1 koffielepel gemalen zwarte peper.
-Voeg het in fijne reepjes gesneden vlees toe, meng goed, dek af en laat 30 min. op kampertemperatuur rusten.
-Neem een steelpannetje en doe er het express bindmiddel in, de sojasaus, de suiker, het water, de bouillon en de sesamolie. Verwarm al roerend en laat 1 min. sudderen. Zet opzij.
-Snij de uien in niet al te fijne reepjes.
-Verwarm 2 eetlepels Chinese olie in een wok en bak er het vlees goudbruin in op hevig vuur. Neem het vlees eruit en bak de uien 3 min. op vrij hevig vuur in dezelfde wok.
-Voeg de saus en het vlees toe en laat 2 min. sudderen.
-Bestrooi met gehakte peterselie en serveer meteen met rijst.
Bron
delhaize
Serveertip
Je kan 1 geperst knoflookteentje tegelijkertijd met de uien bakken.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties