Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
- Grieks, Banket
- 10-20 min.
- Geplaatst op 24-02-2020
Griekse yoghurt met walnoten en honing is een bekend Grieks dessert. Ik heb deze ingrediënten gebruikt om een heerlijke taart mee te maken want voor elke verjaardag hier in huis wil ik weer een andere taart maken. En natuurlijk smaakt dit niet alleen heerlijk bij een kop koffie of thee maar je kunt deze taart ook prima gebruiken als dessert ;) :) :P
TIP: Gebruik glutenvrije koekjes voor een glutenvrij dieet.
Ingrediënten 10 personen
- 200 gram (glutenvrije) Mariakoekjes- 75 gram roomboter
- 60 gram walnoten (voor de bodem) + nog extra een handvol voor de garnering
- 3 el honing (voor de bodem) + nog extra voor de garnering
- 500 gram Griekse yoghurt
- 200 ml slagroom
- 50 gram suiker
- 6 gelatineblaadjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 359,74 kcal |
Koolhydraten | 27,71 g |
Eiwitten | 6,43 g |
Vetten | 24,51 g |
Benodigdheden
bakpapier, springvorm van 26 cm doorsnedeBereidingswijze
- Verkruimel de koekjes en smelt de boter (magnetron). Hak de walnoten fijn. Giet de gesmolten boter bij de koekkruimels en voeg de gehakte walnoten en honing toe. Meng dit allemaal dit goed door elkaar.
- Doe een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel het kruimel/botermengsel over de bodem van de springvorm, Druk het aan met de achterkant van een lepel en zet het 10 minuten in de koelkast.
- Week de gelatine in koud water.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en schep daarna de yoghurt erdoor.
- Doe enkele eetlepels heet water (waterkoker) in een schaaltje en los je er de uitgeknepen gelatine in op. Goed roeren.
- Giet deze vloeistof in een dun straaltje bij het slagroom/yoghurt mengsel en meng het goed door elkaar.
- Haal de springvorm met de koekbodem uit de koelkast en giet de massa en voorzichtig bovenop. Strijk het geheel glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
- Laat de taart ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. (Ik maak hem meestal al een dag van te voren).
- Haal de taart uit de koelkast en verdeel er de walnoten en honing overheen.
Serveertip
Hou je niet van walnoten dan kun je ook prima amandelen of andere noten gebruiken.
Laatste reacties
Graag gedaan poebeerr, enne je mag het zo "meenemen" hoor ;) :P Bedankt voor je reactie en groetjes van Wilmie _O_
De bodem (en de rest van de taart natuurlijk ook) lijkt me erg lekker. Ik ben zelf niet zo creatief, maar 'steel' graag de ideeën van mensen die dat wel zijn. Dankjewel voor je recept.