1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Glutenvrije koekjes
  6. Griekse yoghurttaart met walnoten en honing

Griekse yoghurttaart met walnoten en honing

  • Grieks, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-02-2020

Ingrediënten 10 personen


- 200 gram (glutenvrije) Mariakoekjes
- 75 gram roomboter
- 60 gram walnoten (voor de bodem) + nog extra een handvol voor de garnering
- 3 el honing (voor de bodem) + nog extra voor de garnering
- 500 gram Griekse yoghurt
- 200 ml slagroom
- 50 gram suiker
- 6 gelatineblaadjes


Verder heb je nodig


Bakpapier, springvorm van 26 cm doorsnede


Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing

Griekse yoghurt met walnoten en honing is een bekend Grieks dessert. Ik heb deze ingrediënten gebruikt om een heerlijke taart mee te maken want voor elke verjaardag hier in huis wil ik weer een andere taart maken. En natuurlijk smaakt dit niet alleen heerlijk bij een kop koffie of thee maar je kunt deze taart ook prima gebruiken als dessert

TIP: Gebruik glutenvrije koekjes voor een glutenvrij dieet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verkruimel de koekjes en smelt de boter (magnetron). Hak de walnoten fijn. Giet de gesmolten boter bij de koekkruimels en voeg de gehakte walnoten en honing toe. Meng dit allemaal dit goed door elkaar.
- Doe een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel het kruimel/botermengsel over de bodem van de springvorm, Druk het aan met de achterkant van een lepel en zet het 10 minuten in de koelkast.
- Week de gelatine in koud water.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en schep daarna de yoghurt erdoor.
- Doe enkele eetlepels heet water (waterkoker) in een schaaltje en los je er de uitgeknepen gelatine in op. Goed roeren.
- Giet deze vloeistof in een dun straaltje bij het slagroom/yoghurt mengsel en meng het goed door elkaar.
- Haal de springvorm met de koekbodem uit de koelkast en giet de massa en voorzichtig bovenop. Strijk het geheel glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
- Laat de taart ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. (Ik maak hem meestal al een dag van te voren).
- Haal de taart uit de koelkast en verdeel er de walnoten en honing overheen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Hou je niet van walnoten dan kun je ook prima amandelen of andere noten gebruiken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top