1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Saus
  6. Scampibeignets met zoetzure saus

Scampibeignets met zoetzure saus

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-02-2020

Ingrediënten 4 personen


500 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten
frituurolie
15 cl melk
Zwarte peper
1 ei
150 g zelfrijzende bloem
1 snuifje gemalen gember
1 koffielepel geroosterde sesamolie (voor wok)
2 eetlepels witte vermout
2 eetlepels sojasaus
zoetzure saus uit flesje


Scampibeignets met zoetzure saus
Scampibeignets met zoetzure saus

Heerlijke scampi beignets met zoetzure saus. De scampi laten we eerst 30 min marineren alvorens we ze een deegjasje geven en frituren  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 min. bereidingstijd + 30 min. rusttijd

-Meng de sojasaus, de vermout, de sesamolie en de gember in een kleine kom.
-Pel de vooraf ontdooide scampi's, verwijder darmkanaaltje , maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Meng ze goed onder de marinade, dek af en laat 30 min. rusten.
-Meng tevens de bloem, de peper, het ei en de melk met de garde tot een glad beslag.
-Laat 30 min. op kamertemperatuur rusten.
-Verwijder het mandje uit de friteuse en verwarm de olie tot 180°C.

-Laat de scampi's uitlekken en hou ze vast aan het staartje en dompel ze één voor één in het beslag.
-Leg ze achtereenvolgens in de hete olie.
-Gebruik een schuimspaan om ze er na ongeveer 2 min. uit te nemen : ze moeten aan beide kanten goudbruin zijn.
- Leg ze dan op keukenpapier. Afhankelijk van de grootte van de friteuse zal je meerdere keren moeten bakken.

-Serveer heel warm met de zoetzure saus.


Gebruik voor deze bereiding geen al te grote garnalen: de "365" garnalen zijn ideaal.

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top