Varkensreepjes met mosterd op grootmoeders wijze

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-02-2020
  • Varkensreepjes met mosterd op grootmoeders wijze

    Varkensreepjes met mosterd op grootmoeders wijze

    Varkensreepjes met mosterd op grootmoeders wijze

Lekker winter gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
650 g varkensvlees “bruinen en opdienen”
2 eetlepels olijfolie
1 dikke sjalot
15 cl droge witte wijn
1 noot boter
30 cl verse room
2 eetlepels mosterd op grootmoeders wijze
2 eetlepels gesnipperde bieslook
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Fruit de fijngesnipperde sjalot(ten) in de helft van olie in een kleine steelpan op zacht vuur. Voeg na 5 min. de witte wijn toe en laat voor de helft inkoken op middelhoog vuur.
-Snij ondertussen het vlees in fijne reepjes en bak ze op hoog vuur in een grote braadpan met boter en de rest van de olie.
-Doe de room, de mosterd en de bieslook bij de sjalot(ten) in de steelpan. Meng, giet alles in de braadpan en roer de aanbaksels los.
-Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen met een groene groente en mini-rösti of verse pasta.


Bron

delhaize

Serveertip

Dit recept kan ook met klassieke Dijonmosterd, halveer in dit geval de hoeveelheid!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten