Varkensreepjes met mosterd op grootmoeders wijze
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 24-02-2020
Lekker winter gerecht
Ingrediënten 4 personen
650 g varkensvlees “bruinen en opdienen”2 eetlepels olijfolie
1 dikke sjalot
15 cl droge witte wijn
1 noot boter
30 cl verse room
2 eetlepels mosterd op grootmoeders wijze
2 eetlepels gesnipperde bieslook
peper
Bereidingswijze
-Fruit de fijngesnipperde sjalot(ten) in de helft van olie in een kleine steelpan op zacht vuur. Voeg na 5 min. de witte wijn toe en laat voor de helft inkoken op middelhoog vuur.
-Snij ondertussen het vlees in fijne reepjes en bak ze op hoog vuur in een grote braadpan met boter en de rest van de olie.
-Doe de room, de mosterd en de bieslook bij de sjalot(ten) in de steelpan. Meng, giet alles in de braadpan en roer de aanbaksels los.
-Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen met een groene groente en mini-rösti of verse pasta.
Bron
delhaize
Serveertip
Dit recept kan ook met klassieke Dijonmosterd, halveer in dit geval de hoeveelheid!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties