Gestoofde runderkarbonaden met speculaas

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-02-2020
  • Gestoofde runderkarbonaden met speculaas

    Gestoofde runderkarbonaden met speculaas

    Gestoofde runderkarbonaden met speculaas

Heerlijk stoofpotje dat makkelijk te bereiden is; serveer dit gerecht eens met knolselderpuree en bestrooi met gehakte peterselie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel arachideolie
4 speculaas
25 cl pittige rode wijn
600 g magere runderkarbonaden
1/2 bosje krulpeterselie
1 kruidentuiltje
knolselderpuree (als bijgerecht)
1 teentje knoflook
100 g wortelen
1 ui
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Pel de ui en snij fijn.
- Doe hetzelfde met de knoflook.
-Schil de wortelen, was ze en snij ze in staafjes van 4 cm lang.
-Warm de olie op in een grote kookpan op een middelhoog vuur. Braad er het vlees in aan zodra de olie heet is en haal uit de pan. Laat de ui en de look fruiten in de braadjus.
-Leg het vlees terug in de pan.
-Voeg de wijn, de wortelen, het water en het kruidentuiltje toe.
-Dek af en breng aan de kook. Laat 1u30 op een middelhoog vuur sudderen.
-Breng op smaak met peper en zout en voeg indien nodig een beetje water toe.
-Plet de koekjes tot een soort paneermeel (je kunt ze mixen om tijd te winnen). Strooi over het vlees en meng.
-Laat nog een tiental minuten op het vuur staan, zodat de speculaas in de saus wordt opgenomen.
-Kruid met peper en zout.

Bron

delhaize

Serveertip

-Je kan de speculaas vervangen door 2 verkruimelde sneetjes peperkoek (zonder parelsuiker) voor de 4 porties.
Een gezond extraatje:
Dit copieuze en erg voedzame gerecht bevat redelijk weinig calorieën en vetten. Het vormt een goede bron van eiwitten en ijzer en is alcoholvrij, aangezien de alcohol verdampt tijdens het koken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten