zeepalingstoofpot
- Voorgerecht
- 20-30 min.
Heerlijk voorgerecht met licht Oosters geurtje
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg zeepaling in moten - enkele dunne sneetjes buikspek - 3 sjalotjes - 1 ` 2 preistaafjes in ringen gesneden - 2 gepelde knoflookteentjes - 2 soeplepels sojasaus - 1 soeplepel bruine suiker - 1/4 l kippebouillon - 1 dl niet te droge sherry - snufje gemberpoeder - gesnipperde bieslookBereidingswijze
fruit spek en sjalot in olie - voeg er de bruine suiker, snufje gember, knoflookteentjes en de prei bij - laat alles een beetje fruiten - giet er de sojasaus, bouillon en sherry over en laat alles 10 min sudderen - leg tenslotte de stukjes zeepaling in de saus en laat gaar sudderen gedurende ongeveer 8 min.
Serveertip
schep de stukken paling in een diep bord of kommetje, giet er een beetje saus over en bestrooi met bieslook
niet te droge witte wijn past er prima bij