zeepalingstoofpot

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.

Heerlijk voorgerecht met licht Oosters geurtje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg zeepaling in moten - enkele dunne sneetjes buikspek - 3 sjalotjes - 1 ` 2 preistaafjes in ringen gesneden - 2 gepelde knoflookteentjes - 2 soeplepels sojasaus - 1 soeplepel bruine suiker - 1/4 l kippebouillon - 1 dl niet te droge sherry - snufje gemberpoeder - gesnipperde bieslook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

fruit spek en sjalot in olie - voeg er de bruine suiker, snufje gember, knoflookteentjes en de prei bij - laat alles een beetje fruiten - giet er de sojasaus, bouillon en sherry over en laat alles 10 min sudderen - leg tenslotte de stukjes zeepaling in de saus en laat gaar sudderen gedurende ongeveer 8 min.

Serveertip

schep de stukken paling in een diep bord of kommetje, giet er een beetje saus over en bestrooi met bieslook
niet te droge witte wijn past er prima bij

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lut_a avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten