Spaanse Lasagne
- Spaans, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 23-02-2020
Dit gerecht is simpel te maken en bevat bovendien weinig koolhydraten. Handig als je een beetje wilt afspekken
Ingrediënten 3 personen
1 kleine courgette2 eieren
1 blik tomatenblokjes
1 of anderhalf blikje tonijn in olie
100 gram Spaanse Magaeno kaas (harde schapenkaas)
2 el in plakjes gesneden zwarte olijven
1/2 tl gerookte paprika poeder pikant( pimento)
2x 1/2 tl oregano
peper en zout uit de molen
2 stengelui in fijne ringetjes
Benodigdheden
Ovenschaal, aluminium folieBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden ( hete lucht)
Was de courgette en schil deze als je dat lekkerder vindt.
Snijd flinterdunne plakjes op de mandoline of met de kaasschaaf
Laat de tonijn uitlekken in een zeef
Klop de eieren los
Rasp de kaas ( gebruik eventueel andere kaas)
Vet een ovenschaal in met een beetje van de tonijnolie.
Bedek de bodem van de schaal dakpansgewijs met courgetteplakjes.
Maal hierover wat peper en zout.
Verdeel nu de helft van de tomatenblokjes, de helft van de olijven , 1/2 tl oregano en een klein beetje pimento over de courgette.
Hier bovenop verkruimel je de helft van de tonijn en een losgeklopt ei.
Herhaal deze stapelwijze nogmaals courgette - tomaat - tonijn - ei
Schep de rest van de pimento en oregano door de kaas en verdeel dit over de laatste laag.
Dek de schaal af met aluminium folie Zet het geheel 25 minuten in de oven. Verwijder nu de folie en zet de schaal nog 10 minuten terug.
Serveertip
Strooi voor het serveren de uienringetjes op de gesmolten kaaslaag.
Eet smakelijk
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties