1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Carnavalsgoulash met peterselieroom van Janneke Philippi......

Carnavalsgoulash met peterselieroom van Janneke Philippi......

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-02-2020

Ingrediënten 8 personen


Goulash met frisse peterselie room





2 kilo runder stoofvlees in blokjes gesneden, kamertemperatuur en drooggedept

50 gram roomboter

5 uien, in ringen of halve ringen gesneden

5 tenen knoflook, fijngehakt

2 rode paprika's, in reepjes

1 gele paprika, in reepjes

1 groene paprika, in reepjes

1½ eetlepel paprikapoeder mild

2 flinke eetlepels bloem

1½ eetlepel karwijzaad

1 groot blik tomatenpuree (140 gram)

1 liter vleesbouillon van blokje ( minder zout)

6 takjes peterselie

500 g zure room


Verder heb je nodig


Stoofpan, snijplank, mes, kom en lepel


Carnavalsgoulash met peterselieroom van Janneke Philippi......

Superrrrr lekkerrrr

Superrrrr lekkerrrr
Carnavalsgoulash met peterselieroom van Janneke Philippi......

Ingrediënten.

Ingrediënten.
Carnavalsgoulash met peterselieroom van Janneke Philippi......

Alles gesneden...

Alles gesneden...
Carnavalsgoulash met peterselieroom van Janneke Philippi......

In de pan ermee...

In de pan ermee...
Carnavalsgoulash met peterselieroom van Janneke Philippi......

Rundvlees toevoegen....

Rundvlees toevoegen....
Carnavalsgoulash met peterselieroom van Janneke Philippi......

Kruiden erbij....

Kruiden erbij....
Carnavalsgoulash met peterselieroom van Janneke Philippi......

Bouillon toevoegen en laat maar lekker pruttelen....

Bouillon toevoegen en laat maar lekker pruttelen....
Carnavalsgoulash met peterselieroom van Janneke Philippi......

Foto Studio Philippi.

Foto Studio Philippi.

Nog maar één nachtje slapen en dan dendert in het Limburgse het carnavalsgedruis volop los. Carnavalsvierders verdienen een stevige  "bodem" en goede kost om het de 3 dolle dagen vol te kunnen houden. Met dit gerecht moet zeker één feestavond vol te houden zijn.

Uiteraard is deze Carnavalsgoulash dan ook  in de kleuren ROOD, GEEL en GROEN. Maak maar een grote pan, zodat onverwachte vierders die binnenkomen vallen  mee kunnen aanschuiven.( voor 8-10 personen)
Ik heb alles door de helft genomen , behalve de paprika, omdat ik niet  een halve gele en groene paprika wilde overhouden. Verder heb ik mij braaf aan de voorgeschreven receptuur gehouden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de roomboter in een grote stoofpan en bak de paprikareepjes, uiringen en de knoflooksnippers een vijftal minuten zachtjes aan.

Schep het vlees erdoor en bestrooi met paprikapoeder, bloem en karwijzaad en bak dit een drietal minuten mee.

Voeg de tomatenpuree toe en bak ook dit een minuutje mee.

Schenk dan de bouillon langs de rand in de pan. Breng alles tegen de kook aan en temper dan de warmtebron.

Stoof het gerecht met het deksel op de pan in 2 uur gaar.

Roer de gesnipperde peterselie door de zure room en serveer dit apart bij de goulash.

Serveertip

Serveer de Carnavalsgoulash met rijst, stokbrood of friet.


Liever vegetarisch? Vervang het vlees door 600 gram gedroogde kikkererwten. Week de kikker- erwten 8 tot 12 uur in ruim koud water. Giet ze af, voeg ze in plaats van de blokjes rundvlees toe en stoof de goulash in circa 1 uur gaar.






Bron

Uit de krant van 27 februari 2019 Eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top