1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Soep
  5. Dobin Mushi Soep (Soep met Vis en Kip)

Dobin Mushi Soep (Soep met Vis en Kip)

  • Japans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-02-2020

Ingrediënten 4 personen


4 grote Chinese garnalen (ontdooid)
150 gr kipfilet
1 liter dashi (japanse visbouillon, instant)
1/2 theelepel zout
1 theelepel japanse sojasaus
2 eetlepels sake
12 gingkonootjes (blik)
4 shii-take paddenstoelen of andere Japanse paddenstoelen
1 doosje daikonkers (Japanse tuinkers)



Dobin Mushi Soep (Soep met Vis en Kip)
Dobin Mushi Soep (Soep met Vis en Kip)

De soep wordt opgediend in een dobin mushi theepotje. De ingredienten zijn allemaal te verkrijgen bij de Japanse of Oosterse winkel 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de garnalen in weinig kokend water in enkele minuten gaar.
-Snijd de kipfilet in stukjes van 3 cm.
-Breng de bouillon aan de kook, voeg het zout, de sojasaus en de sake toe, roer de garnalen, kip, gingkonootjes en shii-take erdoor en laat de soep 15 minuten koken.
-Bestrooi de soep met de daikonkers en serveer direct.

Bron

Wereldsmaken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top