Andijviestamppot uit de oven met spekjes paprika en creme fraiche

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-02-2020
  • Andijviestamppot uit de oven met spekjes paprika en creme fraiche

    Andijviestamppot uit de oven met spekjes paprika en creme fraiche

    Andijviestamppot uit de oven met spekjes paprika en creme fraiche

  • Andijviestamppot uit de oven met spekjes paprika en creme fraiche

    Andijviestamppot uit de oven met spekjes paprika en creme fraiche

    Andijviestamppot uit de oven met spekjes paprika en creme fraiche

Heerlijke romige andijviestamppot nog even gegratineerd in de oven.
Gebakken spekjes, uitjes en paprika gaan samen met de kort gebakken andijvie door de gestampte aardappelen met crème fraîche. Plakjes rookworst en een dun laagje geraspte kaas zorgen voor de finishing touch.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram kruimige aardappelen
250 gram gesneden andijvie
2 eetlepels zonnebloemolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
100 gram magere gerookte spekblokjes
½ rode paprika in kleine stukjes
100 ml crème fraîche
Peper, zout, nootmuskaat
1 theelepel paprikapoeder mild
1 flinke eetlepel panko of paneermeel
Rookworst in plakjes
50 gram geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Aardappelstamper
pan voor de aardappelen
grote koekenpan of wok
ovenschaal

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet ze af en laat ze goed droogstomen.
Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Roer de crème fraîche door de aardappelen.

Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Bak hierin de spekreepjes bak ze mee tot lichtbruin. Voeg de uisnippers toe en bak deze even mee. Nu kunnen de paprikastukjes erbij; 2 minuten meebakken.
Voeg de andijvie toe en laat de andijvie al omscheppend in een paar minuten wat slinken.
Maak de andijvie op smaak met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder.
Roer de panko of paneermeel door de andijvie (zo krijg je geen natte ovenschotel).

Roer het andijviemengsel door de gestampte aardappelen.
Verdeel dit over een ovenschaal.
Verdeel de rookworst over de andijvie.
Bestrooi met geraspte kaas.

Zet de schaal plm. 20 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de andijvie een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertip

In plats van rookworst zijn saucijzen of een balletje gehakt er ook heel lekker bij.
Ook als stamppot zonder oven overheerlijk,

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten