1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Andijviestamppot uit de oven met spekjes paprika en creme fraiche

Andijviestamppot uit de oven met spekjes paprika en creme fraiche

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-02-2020

Ingrediënten 2 personen


500 gram kruimige aardappelen
250 gram gesneden andijvie
2 eetlepels zonnebloemolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
100 gram magere gerookte spekblokjes
½ rode paprika in kleine stukjes
100 ml crème fraîche
Peper, zout, nootmuskaat
1 theelepel paprikapoeder mild
1 flinke eetlepel panko of paneermeel
Rookworst in plakjes
50 gram geraspte belegen kaas


Verder heb je nodig


Aardappelstamper
pan voor de aardappelen
grote koekenpan of wok
ovenschaal


Andijviestamppot gegratineerd met kaas. Lekker met spekjes, paprika en crème fraiche en plakjes r
Andijviestamppot  gegratineerd met kaas. Lekker met spekjes,  paprika en crème fraiche en plakjes r
Andijviestamppot uit de oven met spekjes paprika en creme fraiche
Andijviestamppot uit de oven met spekjes paprika en creme fraiche

Heerlijke romige andijviestamppot nog even gegratineerd in de oven.
Gebakken spekjes, uitjes en paprika gaan samen met de kort gebakken andijvie door de gestampte aardappelen met crème fraîche. Plakjes rookworst en een dun laagje geraspte kaas zorgen voor de finishing touch.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet ze af en laat ze goed droogstomen.
Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Roer de crème fraîche door de aardappelen.

Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Bak hierin de spekreepjes bak ze mee tot lichtbruin. Voeg de uisnippers toe en bak deze even mee. Nu kunnen de paprikastukjes erbij; 2 minuten meebakken.
Voeg de andijvie toe en laat de andijvie al omscheppend in een paar minuten wat slinken.
Maak de andijvie op smaak met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder.
Roer de panko of paneermeel door de andijvie (zo krijg je geen natte ovenschotel).

Roer het andijviemengsel door de gestampte aardappelen.
Verdeel dit over een ovenschaal.
Verdeel de rookworst over de andijvie.
Bestrooi met geraspte kaas.

Zet de schaal plm. 20 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de andijvie een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertip

In plats van rookworst zijn saucijzen of een balletje gehakt er ook heel lekker bij.
Ook als stamppot zonder oven overheerlijk,



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top