1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....

Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2020

Ingrediënten 2 personen


2 uien in halve ringen gesneden
1 winterpeen in de lengte gehalveerd , in halve maantjes en 2 lucifers dik
4 teentjes knoflook gehakt
1 zakje funghi porchini van 15 gram
1 vleestomaat in stukjes
verse tijm naar smaak
2 el bloem
3 el sojasaus( of ketjap)
450 gram paddenstoelen( champignons)in vieren gedeeld


Verder heb je nodig


Stoofpan of wok, koekenpan, snijplank en mes


Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....
Snelle, Gulle, Vleesloze Stoof....

Meestal is groente het bijgerecht bij een stukje vlees of vis, een "afmaker"dus van een gerecht en bestlist géén "hoofdrolsspeler".
De groente in deze stoofpot speelt wél een "hoofdrol" en de  stoofpot is ook  nog eens heel snel klaar  in vergelijking met stoofgerechten met vlees.

Inderdaad VEGA, maar de paddenstoelen nemen glansrijk de rol van vlees over.
Meer dan 30-40 minuten  stoven is niet nodig en daarvoor krijg je een gerecht, dat net zo'n warmte en rijkdom afgeeft als een klassieke stoofschotel met vlees.

Heerlijk op een koude winterdag of na een lange , koele boswandeling. Houd als graadmeter de gaarheid van de winterpeen aan, als die redelijk zacht is, is het stoofje klaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week het gedroogde eekhoorntjesbrood in heet water en bewaar de bouillon, die zo ontstaat.

Voeg een scheut olie toe aan de wok en bak de ui, knoflook, paprika, tijm en wortel enkele minuten aan.

Bak in een koekenpan in boter of olie de champignons.

Voeg de champignons toe aan de groente in de pan . Voeg de bloem toe( al dan niet gezeefd) en bak dit 2 minuten mee.

Voeg 300 ml heet water, de sojasaus, de vleestomaat, het geweekte eekhoorntjesbrood met de bouillon toe .
Laat dit geheel zachtjes koken in ongeveer 30 minuten moet alles gaar zijn.
Proef en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en een stevig glas rode wijn.

Bron

Uit de krant. Stoofbijbel Julius Jaspers Eigen tekst en foto's.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top