1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Witloof met heilbot en wittewijnsaus

Witloof met heilbot en wittewijnsaus

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2020

Ingrediënten 4 personen


60 g bloem
8 stronkjes witloof (100 g / stuk)
19 cl visfond (uit bokaal)
peper
10 g krulpeterselie
2 dl halfvolle melk
420 g gerookte heilbot
100 g geraspte gruyèrekaas
1 citroen
30 g boter
1 dl witte wijn



Witloof met heilbot en wittewijnsaus
Witloof met heilbot en wittewijnsaus

Heerlijke ovenschotel die iedereen zal lusten 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Haal de buitenste blaadjes van het witlof en snijd het uiteinde eraf. Zet een grote pot met water op het vuur met het witlof en doe het deksel erop. Kook gaar gedurende 15 min. Haal de stronkjes uit het water en laat zeer goed uitlekken, houd een beetje van het kookvocht bij. Knijp de stronkjes, wanneer ze afgekoeld zijn, even goed uit zodat al het vocht verdwenen is.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Zet een pan op het vuur en laat de boter smelten, voeg de bloem toe en klop tot je een roux verkrijgt. Voeg beetje bij beetje, al kloppend, een mengeling van de melk, de witte wijn en de visfond toe. Laat nog even goed doorkoken, kruid met flink wat peper en zout en pers het sap van de citroen erbij. Voeg de helft van de geraspte kaas toe. Roer nog even goed door.
-Neem de heilbotfilets en rol de stronkjes erin, schik in een ovenschaal, giet de saus erover en voeg de overblijvende geraspte kaas toe.
-Bak gaar in de oven gedurende 20 min.
-Zet daarna nog 5 min. onder de grill voor een mooi korstje.
-Snipper enkele blaadjes peterselie en strooi over de schotel.


Serveer met puree, aardappelen of brood.

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top