Parmentier met schelvis en peterseliecrumble

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2020
  • Parmentier met schelvis en peterseliecrumble

    Parmentier met schelvis en peterseliecrumble

    Parmentier met schelvis en peterseliecrumble

Makkelijke en lekkere ovenschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 g schelvishaasje
800 g wortelen
800 g bloemige aardappelen
150 g brood in sneetjes
100 g parmigiano
12 el olijfolie
60 g boter
1/4 blad peterselie
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
peper en zout
3 zachte uien
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereidingstijd: bereiding 25 min. + kooktijd 40 min.

-Snijd de wortelen in dikke schijfjes en kook ze met de in 2 gesneden ongeschilde aardappelen, 30 min. in kokend gezouten water. Giet ze af, maar bewaar een beetje kookvocht in de pot. Plet ze met de boter, de helft van de olijfolie, peper en zout, zonder de pot terug op het vuur te zetten.
-Verwarm de oven voor op 150°C en laat er het brood 30 min. in drogen en mix het dan tot grote kruimels in de keukenrobot.
-Meng de broodkruimels met de gehakte peterselie, de geraspte parmigiano en 4 el olijfolie. Verdeel het mengsel over een grote schaal en bak het 5 min. goudbruin in de oven, op 200°C.
-Snipper de uien en fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje in een braadpan met 2 el olijfolie, de tijm en de rozemarijn.
-Haal de pan van het vuur, voeg de vis in grote blokken toe en breng op smaak.
-Verdeel een beetje stoemp over de bodem van een ovenschaal, bedek met het uien- en vismengsel en dan met de rest van de stoemp. Voeg de crumble toe en schuif 10 min. in de oven, op 200°C. Dien warm op.

Bron

delhaize

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten