1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Indische velouté met kip en ananas

Indische velouté met kip en ananas

  • Indiaas, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-02-2020

Ingrediënten 4 personen


2 vetarme visbouillonblokjes
zwarte peper
zout
verse koriander
4 eetlepels cashewnoten
2 eetlepels arachideolie
1 l warm water
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 ui
1 banaan
1 groene appel
200 g kipfilet
1 ananas
2 dl kokosmelk



Indische velouté met kip en ananas
Indische velouté met kip en ananas

Een kipsoepgerecht uit India dat  lekker smaakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe de olie in een stoofpan en fruit er de grof gehakte ui(en) in op een zacht vuur.
-Snij ondertussen het vruchtvlees van de ananas in blokjes. Snij de banaan en de geschilde appel in stukjes.
-Bestrooi de ui met het kerriepoeder, roer 1 min., voeg dan het fruit toe. Laat 5 min. stoven, doe er dan het warm water en de verkruimelde bouillonblokjes bij. Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat 10 min. sudderen.
-Mix de soep, voeg de kokosmelk en de in fijne reepjes gesneden kipfilet toe.
- Laat nog 5 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
-Serveer goed warm, bestrooid met de grof gehakte cashewnoten en koriander.

Dien op met naanbrood.

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top