Chinese kip

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-02-2020
  • Chinese kip

    Chinese kip

    Chinese kip

  • Chinese kip

    Chinese kip

    Chinese kip

  • Chinese kip

    Chinese kip

    Chinese kip

  • Chinese kip

    Chinese kip

    Chinese kip

  • Chinese kip

    Chinese kip

    Chinese kip

  • Chinese kip

    Chinese kip

    Chinese kip

  • Chinese kip

    Chinese kip

    Chinese kip

  • Chinese kip

    Chinese kip

    Chinese kip

  • Chinese kip

    Chinese kip

    Chinese kip

  • Chinese kip

    Chinese kip

    Chinese kip

Een gouwe ouwe uit de begintijd van mijn kook 'carrière' ;) :) Het recept heb ik ooit eens gekregen van een collega uit die tijd.
Mijn verzameling kookboeken was in die tijd minimaal en Internet bestond nog niet  zodoende moest je het doen met recepten die aan elkaar werden doorgegeven en als het dan goed werd bevonden om nog een vaker te maken werd het recept bijgeschreven in mijn kookschriftje.
Toen ik het pas in een nostalgische bui nog eens door zat te bladeren kwam ik dit recept weer tegen en besloot ik het om het nog eens een keertje te maken.
Ik heb het hier en daar een beetje 'gemoderniseerd' want daar waar ik 30 jaar geleden vaak gebruik maakte van o.a. knoflook- en gemberpoeder gebruik ik tegenwoordig eigenlijk altijd de verse varianten. Ook het 'blikje ananas' heb ik vervangen door verse. Schroom niet om zelf gewoon de 'makkelijke' varianten te gebruiken.

N.B.: Deze 'Chinese kip' in net zo 'Chinees' als de gerechten bij de Nederlandse Chinese restaurants. Niet echt Chinees dus ;) :) :P

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 750 gram kip(dij)filet
- 250 gram taugé
- ½ ananas (of 1 blikje)
- 2 uien
- stukje verse gember, geraspt (of 2 tl gemberpoeder)
- 4 tenen knoflook, gehakt (of 2 tl knoflookpoeder)
- 1 rode peper, fijngesneden (of 2 tl sambal)
- 4 el ketjap manis
- 4 el tomatenketchup
- 4 el bruine suiker (of rietsuiker)
- 1 limoen (sap)
- kippenbouillon
- olie
- evt. maïzena of allesbinder
- enkele lente uitjes om mee te garneren
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 561,21 kcal
Koolhydraten 49,67 g
Eiwitten 38,52 g
Vetten 21,74 g

Bereidingswijze

- Verhit een beetje olie in een wok en fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook.
- Voeg de in stukjes gesneden kipfilet toe en bak deze rondom bruin.
- Doe dan de gember en peper (of sambal) erbij en schep alles door elkaar.
- Voeg de ketjap, tomatenketchup en suiker toe en schep weer alles door elkaar.
- Doe dan de in stukjes gesneden ananas en de taugé erbij en schep weer alles door elkaar.
- Voeg een beetje kippenbouillon of water toe en laat dit geheel 10-15 minuten zachtjes sudderen. Je kunt indien nodig de saus nog een beetje binden met een maïzenapapje of een beetje allesbinder.
- Voeg als laatste het sap van een limoen toe en garneer de kip met enkele dungesneden lente uitjes.

Bron

Mijn collega Wilma (van mijn kantoortijd 30 jaar geleden)

Serveertip

Serveer er rijst bij en natuurlijk kroepoek ;) :) :P

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 28-02-2020

Leuk om te horen Ria, succes ermee en laat maar horen wat je ervan vond. Bedankt dat je ff reageerde :) Groetjes van Wilmie _O_

riawes avatar
riawes 28-02-2020

Dag Wilmie je recept in mijn kookboek gezet en als de boodschappen binnen zijn duik ik de keuken in. Groet van Ria. :-))

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 28-02-2020

Hoi poebeerr ik kan me ook geen wereld zonder internet meer voorstellen maar "vroeger" was het nou eenmaal zo ;) :) Veel plezier met het recept en bedankt voor je reactie. Groetjes van Wilmie _O_

poebeerr avatar
poebeerr 28-02-2020

Wat ben ik blij dat er nu wel internet is en ik dat lekkere recept van jou gewoon zomaar kan vinden. Dankjewel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten