1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Chinese kip

Chinese kip

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-02-2020

Ingrediënten 4 personen


- 750 gram kip(dij)filet
- 250 gram taugé
- ½ ananas (of 1 blikje)
- 2 uien
- stukje verse gember, geraspt (of 2 tl gemberpoeder)
- 4 tenen knoflook, gehakt (of 2 tl knoflookpoeder)
- 1 rode peper, fijngesneden (of 2 tl sambal)
- 4 el ketjap manis
- 4 el tomatenketchup
- 4 el bruine suiker (of rietsuiker)
- 1 limoen (sap)
- kippenbouillon
- olie
- evt. maïzena of allesbinder
- enkele lente uitjes om mee te garneren


Chinese kip
Chinese kip
Chinese kip
Chinese kip
Chinese kip
Chinese kip
Chinese kip
Chinese kip
Chinese kip
Chinese kip
Chinese kip
Chinese kip
Chinese kip
Chinese kip
Chinese kip
Chinese kip
Chinese kip
Chinese kip
Chinese kip

Foto Nieuwsbrief Smulweb

Foto Nieuwsbrief Smulweb

Een gouwe ouwe uit de begintijd van mijn kook 'carrière' Het recept heb ik ooit eens gekregen van een collega uit die tijd.
Mijn verzameling kookboeken was in die tijd minimaal en Internet bestond nog niet  zodoende moest je het doen met recepten die aan elkaar werden doorgegeven en als het dan goed werd bevonden om nog een vaker te maken werd het recept bijgeschreven in mijn kookschriftje.
Toen ik het pas in een nostalgische bui nog eens door zat te bladeren kwam ik dit recept weer tegen en besloot ik het om het nog eens een keertje te maken.
Ik heb het hier en daar een beetje 'gemoderniseerd' want daar waar ik 30 jaar geleden vaak gebruik maakte van o.a. knoflook- en gemberpoeder gebruik ik tegenwoordig eigenlijk altijd de verse varianten. Ook het 'blikje ananas' heb ik vervangen door verse. Schroom niet om zelf gewoon de 'makkelijke' varianten te gebruiken.

N.B.: Deze 'Chinese kip' in net zo 'Chinees' als de gerechten bij de Nederlandse Chinese restaurants. Niet echt Chinees dus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verhit een beetje olie in een wok en fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook.
- Voeg de in stukjes gesneden kipfilet toe en bak deze rondom bruin.
- Doe dan de gember en peper (of sambal) erbij en schep alles door elkaar.
- Voeg de ketjap, tomatenketchup en suiker toe en schep weer alles door elkaar.
- Doe dan de in stukjes gesneden ananas en de taugé erbij en schep weer alles door elkaar.
- Voeg een beetje kippenbouillon of water toe en laat dit geheel 10-15 minuten zachtjes sudderen. Je kunt indien nodig de saus nog een beetje binden met een maïzenapapje of een beetje allesbinder.
- Voeg als laatste het sap van een limoen toe en garneer de kip met enkele dungesneden lente uitjes.

Tags, , , , , , , , , ,

Serveertip

Serveer er rijst bij en natuurlijk kroepoek

Bron

Mijn collega Wilma (van mijn kantoortijd 30 jaar geleden)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top