Italiaanse stoofpot met kippendij in groentetomatensaus ook slowcooker

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-02-2020
  • Italiaanse stoofpot met kippendij in groentetomatensaus ook slowcooker

    Italiaanse stoofpot met kippendij in groentetomatensaus ook slowcooker

    Italiaanse stoofpot met kippendij in groentetomatensaus ook slowcooker

Gezond stoofpotje met sappige kippendijtje, veel groenten en een heerlijke gekruide tomatensaus.
Lekker bij alle soorten pasta, maar ook lekker met stokbrood of ciabatta en dan lekker met een stuk brood je bord schoonmaken. Eet smakelijk !!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 + 1 eetlepels olijfolie
50 gram magere spekblokjes
8 kippendijen
1 (rode) ui, gepeld en gesnipperd
3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1 winterpeen, geschild in hele kleine blokjes
1 stengel bleekselderij, geschild in kleine blokjes
2 laurierblaadjes
1 flinke eetlepel gedroogde oregano
200 ml droge witte wijn
1 blikje tomatenpulpa (liefst van het merk Mutti)
1 kippenbouillontablet, verkruimeld
2 theelepels paprikapoeder
Peper, zout
½ eetlepel honing of wat suiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 519,40 kcal
Koolhydraten 13,68 g
Eiwitten 37,63 g
Vetten 30,54 g
Benodigdheden
Hapjespan of braadpan
eventueel slowcooker

Bereidingswijze

Verhit 2 olie in een hapjespan en bak hierin de spekblokjes lichtbruin. Haal ze uit de pan.
Bak daarna de kippendij rondom lichtbruin. Kruid de kip met peper en zout.
Haal de kip ook uit de pan en zet apart.
De overige (1 eetlepel) olijfolie in de pan erbij.
Bak hierin de ui, knoflook, blokjes winterpeen, bleekselderij en laurierblad plm. 3 minuten.
Doe de witte wijn erbij.
Breng alles aan de kook en laat zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn en de wijn wat is ingekookt. Voeg nu de tomatensaus, oregano, verkruimelde bouillontablet, paprikapoeder, kip en spekblokjes hieraan toe.***
Breng het geheel nogmaals aan de kook, zet de warmtebron laag.
Laat de kip (met deksel op de pan) plm. 45 tot 60 minuten zachtjes stoven.
Haal het deksel van de pan en laat de kip zonder deksel nog even stoven zodat de saus lekker
Maak de saus op smaak met peper, zout, en honing of suiker.

Slowcooker
Volg het recept tot ***.
Doe dan de kip met de saus in de slowooker. Plm. 1 uur op high en dan 3 tot 4 uur op low.

Serveertip

NB. Ik voeg aan een gerecht met tomaten altijd wat honing of suiker toe omdat ik dan de tomatensaus wat zachter van smaak vind.Je kunt dit natuurlijk gewoon weglaten.
Gebruik je liever geen wijn laat dit dan gewoon weg.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten