En nu smullen maar.

4 kippendij filets( circa 600 gram)
50 ml ketjap manis
2 limoenen
4 cm verse gember geschild en geraspt
2 flinke tenen knoflook in plakjes
2 el zonnebloemolie
1 rode paprika in reepjes
1 el honing
1 el blank en/of zwart sesamzaad geroosterd
3 takjes peterselie of koriander grof gehakt
Snijplank, mes, schaal, stoofpan of wok
Vergeten Groente hebben de revue al ruim geleden gepasseerd. Denk aan, aardpeer, pastinaak en schorseneer. Volgens Janneke Philippi geeft het ook "vergeten vlees". Van kop tot staart komen alle delen van varken, rund, maar ook van wild en gevogelte op tafel vandaar ook de benaming "Vergeten Kip" dat is de kippendij. Nu is dit mals stukje kip gelukkig overal verkrijgbaar. Lange tijd was kippendij een grote onbekende in de supermarkt en ook bij slager of poelier werd er nauwelijks om gevraagd.
Leg de kippendijen in een schaal. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoenen boven de filets en knijp het vocht erover uit.
Voeg knoflook , gember en de ketjap toe. Roer alles goed door elkaar , dek af en laat een uurtje in de koelkast marineren.
Haal de kippendijtjes uit de marinade en laat ze even uitdruppen op keukenpapier. Bewaar de marinade.
Verhit 2 el zonnebloemolie in een pan en bak de kippendijtjes aan beide kanten bruin circa 3-4 minuten. Haal ze uit de pan.
Bak de paprikareepjes 3 minuten in het overgebleven bakvet. Leg er de kippendijtje tussen , druppel er de honing over . Voeg 150 ml water toe en de overgebleven marinade.
Breng dit geheel tegen de kook aan, zet het vuur lager, deksel op de pan en laat circa 20 minuten stoven.
Bestrooi met de grof gesneden peterselie of koriander en het geroosterde sesamzaad.
Lekker met rijst en peulen of sperziebonen.
Uit de krant Recept van Janneke Philippi eigen tekst en foto's
Keukensloofje47 28-02-2020
Hai, bedankt voor je opmerking wat betreft het aantal limoenen. Ik ga dit meteen aanpassen. Was dit idd vergeten bij de ingrediënten te vermelden. groetjes Lidy
Keukensloofje47 28-02-2020
privébericht van FreakyFriedPotato - 28 febuari 2020 10:45:21
Aan:
Keukensloofje47
Hi Keukensloofje, ik heb even een vraag. Ik lees jouw heerlijke recept Vergeten Kip. In de beschrijving spreek je van limoenen. Echter ik zie dat dit volgens mij niet in de lijst van ingrediënten is opgenomen. Hoeveel limoenen moet ik hiervoor gebruiken? Thanks!