1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Vergeten Kip...... Zoete kipdijfilet met gember, ketjap en limoen.

Vergeten Kip...... Zoete kipdijfilet met gember, ketjap en limoen.

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-02-2020

Ingrediënten 4 personen


4 kippendij filets( circa 600 gram)
50 ml ketjap manis
2 limoenen
4 cm verse gember geschild en geraspt
2 flinke tenen knoflook in plakjes
2 el zonnebloemolie
1 rode paprika in reepjes
1 el honing
1 el blank en/of zwart sesamzaad geroosterd
3 takjes peterselie of koriander grof gehakt


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, schaal, stoofpan of wok

Vergeten Kip...... Zoete kipdijfilet met gember, ketjap en limoen.

En nu smullen maar.

En nu smullen maar.
Vergeten Kip...... Zoete kipdijfilet met gember, ketjap en limoen.

De ingrediënten.

De ingrediënten.
Vergeten Kip...... Zoete kipdijfilet met gember, ketjap en limoen.

Kipdijtjes in de marinade.

Kipdijtjes in de marinade.
Vergeten Kip...... Zoete kipdijfilet met gember, ketjap en limoen.
Vergeten Kip...... Zoete kipdijfilet met gember, ketjap en limoen.
Vergeten Kip...... Zoete kipdijfilet met gember, ketjap en limoen.

Even bruin bakken.

Even bruin bakken.
Vergeten Kip...... Zoete kipdijfilet met gember, ketjap en limoen.

Paprikareepjes smoren.

Paprikareepjes smoren.
Vergeten Kip...... Zoete kipdijfilet met gember, ketjap en limoen.

Alles toevoegen en lekker sudderen.

Alles toevoegen en lekker sudderen.
Vergeten Kip...... Zoete kipdijfilet met gember, ketjap en limoen.
Vergeten Kip...... Zoete kipdijfilet met gember, ketjap en limoen.

Vergeten Groente hebben de revue al ruim geleden gepasseerd. Denk aan, aardpeer, pastinaak en schorseneer. Volgens Janneke Philippi geeft het ook "vergeten vlees". Van kop tot staart komen alle delen van varken, rund, maar ook van wild en gevogelte op tafel vandaar ook de benaming "Vergeten Kip"  dat is de kippenbij.  Nu is dit mals stukje kip gelukkig overal verkrijgbaar.  Lange tijd was kippendij een grote onbekende in de supermarkt en ook bij slager of poelier werd er nauwelijks om gevraagd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de kippendijen in een schaal. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoenen boven de filets en knijp het vocht erover uit.
Voeg knoflook , gember en de ketjap toe. Roer alles goed door elkaar , dek af en laat een uurtje in de koelkast marineren.

Haal de kippendijtjes uit de marinade en laat ze even uitdruppen op keukenpapier. Bewaar de marinade.

Verhit 2 el zonnebloemolie in een pan en bak de kippendijtjes aan beide kanten bruin circa 3-4 minuten. Haal ze uit de pan.

Bak de paprikareepjes 3 minuten in het overgebleven bakvet. Leg er de kippendijtje tussen , druppel er de honing over . Voeg 150 ml water toe en de overgebleven marinade.
Breng dit geheel tegen de kook aan, zet het vuur lager, deksel op de pan en laat circa 20 minuten stoven.

Bestrooi met de grof gesneden peterselie of koriander en het geroosterde sesamzaad.

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker met rijst en peulen of sperziebonen.

Bron

Uit de krant Recept van Janneke Philippi eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top