Kippengehaktballetjes op ossobuco wijze

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-02-2020
  • Kippengehaktballetjes op ossobuco wijze

    Kippengehaktballetjes op ossobuco wijze

    Kippengehaktballetjes op ossobuco wijze

  • Kippengehaktballetjes op ossobuco wijze

    Kippengehaktballetjes op ossobuco wijze

    Kippengehaktballetjes op ossobuco wijze

Super lekker gerecht dat makkelijk te bereiden is 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g kippengehakt
zout
1 vetarm bouillonblokje
2 eetlepels olijfolie
1 kruidentuiltje
1 teentje knoflook
4 eetlepels paneermeel
1 handvol verse basilicum
250 g deegwaren gemelli
680 g tomatenpulp (in bokaal)
25 cl water
20 cl droge witte wijn
500 g soepgroenten (zoals voor juliennesoep)
peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Meng het gehakt met het paneermeel. Bevochtig je handen met koud water en rol balletjes ongeveer zo groot als een pingpongballetje, leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat.
-Zet ze 15 min. in de oven.

-Bak intussen de soepgroenten 5 min. aan in de olie in een grote sauteuse op zacht vuur.
-Voeg de geperste knoflook toe, roer 1 min., doe er dan de witte wijn bij, het water, het kruidentuiltje, de tomatenpulp en het verkruimelde bouillonblokje.
- Breng aan de kook, voeg de balletjes toe, dek af en laat 10 min. sudderen op zacht vuur.
-Verwijder het deksel en laat nog 10 min. zachtjes koken.

-Kook de deegwaren volgens de aanwijzingen op de verpakking.

-Breng de saus van de balletjes op smaak met peper en zout, voeg het gehakte basilicum toe en dien meteen op met de deegwaren.

Bron

delhaize

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten