1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Shakshuka met saucijsjes

Shakshuka met saucijsjes

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-02-2020

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels olijfolie
4 rundersaucijsjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel ras el hanout
mespunt chilipepervlokken
1 klein blikje tomatenpuree
2 blikken tomatenblokjes
4 eieren
1 bosje platte peterselie, fijngehakt


Verder heb je nodig


Hapjespan

Shakshuka met saucijsjes
Shakshuka met saucijsjes

Dit recept kwam ik tegen in Boodschappen en sindsdien maken we het zeker elke maand een keer. Aanpassingen aan gedaan maar toch steeds weer terug bij dit recept.
Het is ook het eerste recept wat ik plaats, even uit proberen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- snijd elke saucijs in 4 a 5 stukjes en bak de stukjes bruin in de olie.
- neem het vlees uit de pan en voeg de ui toe aan het bakvet.
- fruit de ui op een lage stand tot hij zacht en goudbruin is.
- voeg de knoflook, ras el hanout chilipeper en tomatenpuree toe en bak een minuutje zachtjes mee.
- voeg de tomatenblokjes toe en roer alles goed door
- leg de saucijzen in de saus en laat ongeveer 10 minuten op een lage stand pruttelen
- breng op smaak met zout als je dat nodig vindt
- breek steeds 1 ei in een kopje, maak met een lepel een kuiltje in de saus en laat het ei (liefst met hele dooier) in de saus glijden
- laat de eieren op een lage stand ongeveer 8-10 minuten garen in de saus
- bestrooi met de peterselie

Serveertip

Lekker met geroosterd donker (stok) brood

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ravesteijnj


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ravesteijnj
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top