Goed gevulde Toscaanse linzensoep met pasta maaltijdsoep

  • Italiaans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-02-2020
  • Goed gevulde Toscaanse linzensoep met pasta maaltijdsoep

    Goed gevulde Toscaanse linzensoep met pasta maaltijdsoep

    Goed gevulde Toscaanse linzensoep met pasta maaltijdsoep

  • Goed gevulde Toscaanse linzensoep met pasta maaltijdsoep

    Goed gevulde Toscaanse linzensoep met pasta maaltijdsoep

    Goed gevulde Toscaanse linzensoep met pasta maaltijdsoep

Deze gezonde en lekkere linzensoep zit boordevol groenten. De soep is vegetarisch want we willen niet meer elke dag vlees eten. Door de hoeveelheid groenten, pasta en kaas vult de soep goed en mis je het vlees niet.
Wie toch graag vlees in de soep wilt doen: spekreepjes of gehaktballetjes zijn er lekker in.
Ik heb bij deze soep gebruik gemaakt van een blikje linzen.
Je kunt ook heel goed gedroogde linzen gebruiken. Linzen zijn heel snel gaar. (plm. 20 minuten)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eetlepels olijfolie
2 rode uien, in grove stukken
2 tenen knoflook, in stukjes
1 flinke winterpeen
1 flinke prei
1 stengel bleekselderij
3 eetlepels tomatenpuree
2 theelepels gedroogde tijm
2 laurierblaadjes
1 afgestreken eetlepel oregano
1 blikje linzen Bonduelle (plm. 380 ml), uitgelekt en afgespoedl
pm. 1 liter groentebouillon van tabletten
worcestersaus
50 gram macaroni of andere kleine pastasoort
zout, peper
vers geraspte Parmezaanse kaas
Peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 355,11 kcal
Koolhydraten 35,18 g
Eiwitten 17,08 g
Vetten 13,34 g
Benodigdheden
Grote pan
staafmixer

Bereidingswijze

Schil de winterpeen, maak van 1/3 van de wortel hele kleine stukjes (vulling van de soep). Snij het overige 2/3 deel van de wortel in grove stukken.
Was de prei. Snij 1/3 deel in kleine stukje (vuling) en snij de rest in grove stukken.
Schil de bleekselderij met een dunschiller. Snij 1/3deel in kleine stukjes (vulling) en het overige stuk bleekselderij in grove stukken.

Verhit de olie in de soeppan.
Bak hierin de stukken ui, knoflook, wortel, prei, bleekselderij en de laurierblaadjes op een lage warmtebron plm. 20 tot 25 minuten onder af en toe roeren. De groenten moeten lekker zacht worden.
Voeg het tomatenpuree er aan toe en bak dit een paar minuten mee om de zure smaak van de tomatenpuree wat weg te halen.
Voeg nu de uitgelekte linzen, plm. 1 liter water, 2 groentebouillontabletten, tijm en oregano eraan toe.
Breng de soep aan de kook en laat de soep plm. 30 minuten heel zachtjes koken.
Verwijder de laurierblaadjes.
Pureer de soep met de staafmixer
Breng de soep opnieuw aan de kook. Voeg nu pasta en de kleine stukjes wortel, prei, bleekselderij aan de soep toe. Laat de soep nog plm. 10 minuten zachtjes koken.
Maak de soep op smaak met een paar druppels worcestersaus, peper en zout.
Dien de soep op met een flinke hoeveelheid vers geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino kaas.

Serveertip

Lekker met ciabatta en een tomatensalade.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 27-02-2020

Bedankt Cecile, fijn dat de soep in de smaak is gevallen. Altijd leuk om te horen.Lieve groet, Petra

Cecileg avatar
Cecileg 25-02-2020

Dit is lekker!! Heerlijk. Lieve groet Cecil

pwiggers avatar
pwiggers 23-02-2020

Ha Purrie, dank je wel voor je hele leuke reactie bij mijn linzensoep. Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt. Groetjes, Petra

Purrie avatar
Purrie 21-02-2020

Wauw wat lijkt dit lekker! Wij zijn dol op linzen en dol op italiaans eten dus volgende week gaan we hier zeker van genieten. Dank weer Petra!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten