1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Parelhoen In De Oven

Parelhoen In De Oven

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-07-1999

Ingrediënten 4 personen


1 parelhoen, ca 10 vastkokende aardappelen, zout, peper, olijfolie, 2 teentjes knoflook uit de knijper, kruiden: oregano, salie, rozemarijn, tijm en laurier.



Italiaanse lekkernij, onweerstaanbaar!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 220 gr. Van het hoen de vette onder- en bovenkant wegknippen. Aardappelen schillen, wassen en drogen en in vieren delen.

Bereidingswijze

In een braadslee het met olijfolie, zout en wat knoflookpulp ingepeperde hoen leggen en daaromheen de aardappelparten draperen. Kwistig met olie besprenkelen, rest van de knof en zout en kruiden erdoor heen roeren zodat alles geurt. In de oven en om de ca 20' het hoen omleggen en de aardappelen omroeren. Als hoen en aardappelen een mooie tint hebben is het goed om gauw te gaan eten.
Lekker met sperciebonen, spruitjes of tomatensla.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van prosit


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van prosit
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top