1. Home
  2. Recepten
  3. Bulgaarse keuken
  4. Oud Bulgaars Appelgebak Dat Niet Kan Mislukken....

Oud Bulgaars Appelgebak Dat Niet Kan Mislukken....

  • Bulgaars, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-02-2020

Ingrediënten 8 personen


Droge ingrediënten

1 theekop bloem
1 theekop griesmeel
1 theekop suiker naar keuze. ( Ik had lichtbruine basterdsuiker"
1 zakje bakpoeder
snufje zout
1 hand walnoten grof gehakt
De theekop heeft een inhoud van 250 ml

Vochtige ingrediënten

1 /2 theekop zonnebloemolie
1 eetl kaneel
sap en rasp van een halve citroen( liefst bio)
geschilde geraspte appels minimaal 1 kg

kokosolie of zonnebloemolie


Verder heb je nodig


2 kommen, bakschaal, rasp,

Oud Bulgaars Appelgebak Dat Niet Kan Mislukken....

Na een "overnachting" snijdbaar.

Na een
Oud Bulgaars Appelgebak Dat Niet Kan Mislukken....

Pas uit de oven en schepbaar.

Pas uit de oven en schepbaar.
Oud Bulgaars Appelgebak Dat Niet Kan Mislukken....

Uit de oven.

Uit de oven.
Oud Bulgaars Appelgebak Dat Niet Kan Mislukken....
Oud Bulgaars Appelgebak Dat Niet Kan Mislukken....
Oud Bulgaars Appelgebak Dat Niet Kan Mislukken....

Alle droge bestanddelen

Alle droge bestanddelen
Oud Bulgaars Appelgebak Dat Niet Kan Mislukken....

Alle natte bestanddelen

Alle natte bestanddelen
Oud Bulgaars Appelgebak Dat Niet Kan Mislukken....
Oud Bulgaars Appelgebak Dat Niet Kan Mislukken....
Oud Bulgaars Appelgebak Dat Niet Kan Mislukken....
Oud Bulgaars Appelgebak Dat Niet Kan Mislukken....
Oud Bulgaars Appelgebak Dat Niet Kan Mislukken....

Nu de oven in.

Nu de oven in.

Mijn oude , nee beter : "Mijn ex- bodyshape instructrische eet geheel veganistisch. Op Instagram post ze recepten als Veganiciousnl.  Vandaag heb ik dit recept gemaakt en ik moet zeggen .... Geweldig lekker. Het is appelgebak , dat niét kan mislukken. Een heel andere wijze van bereiden , zoals wij dat kennen en toch de smaak van appeltaart.
Ik heb permissie gekregen haar recept hier op Smulweb te posten.

Als het gebak uit de oven komt is het schepbaar en erg lekker lauwwarm  met eventueel wat slagroom en een bolletjes ijs.

Je kunt het gebak ook in de vorm laten "overnachten " tot de volgende dag en er vierkante stukjes van snijden. Dan zou het nóg lekkerder zijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer dit alles goed door. Neem hier 5 eetlepels vanaf en zet dit apart en werk er de walnoten door. ( verdeel de rest van dit droge mengsel in 2 delen)

Doe alle natte ingrediënten in een andere kom en roer ook dit alles door. Verdeel ook dit mengsel in 2 delen.

Vet een ovenschaal lichtjes in.

Leg een deel van de droge ingrediënten op de bodem en druk goed aan. Leg daarop een deel natte ingrediënten en druk ook dit goed aan. Dan de rest van de droge delen met daarop het laatste deel van de natte ingrediënten.
Bestrooi nadat alles goed is aangedrukt met de apart gehouden topping.

Leg her en der een klontje kokosolie ( of besprenkel met zonnebloemolie) en zet het gebak voor 45-50 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Het gebak is klaar als het een mooi goudbruin kleurtje heeft. Elke oven is weer anders .

Tags, , , ,

Serveertip

Koud en warm bijzonder lekker.

Bron

Veganiciousnl Eigen tekst en foto's.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top