1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pittige gegrilde kip

Pittige gegrilde kip

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-02-2020

Ingrediënten 4 personen


1 hele kip
125 ml ongezoete kokosmelk
2 a 3 eetl. rode currypasta
1 theel. donkerbruine suiker
zout en peper


Pittige gegrilde kip
Pittige gegrilde kip

Heerlijk kippetje met een oosters tintje door gebruik van de kokosmelk en de curry pasta

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Steek een barbecue aan. Gebruik gevogelteschaar, knip langs beide zijden van de ruggengraat van de kip; gooi de ruggengraat weg. Draai de kip om, zodat het vlees naar boven ligt. Druk nu de kip plat. Snijd langs de poten van de kip zodat je deze ook plat kunt drukken. Leg de kip in een ovenschaal.
Klop in een kleine kom de kokosmelk met de currypasta en de bruine suiker tot een gladde massa. Wrijf het curry mengsel over de kip,ook onder de huid.
Gril de kip met de huid naar beneden op matig temperatuur, ca. 160 graden totdat de huid bruin en knapperig is. Keer na ongeveer 10 minuten de kip om en gril op matig vuur tot de kip gaar is. De kip moet een kerntemperatuur van 70 graden hebben. Dit duur ca. 60 a 70 minuten. Haal de kip van de bbq en laat 10 minuten rusten. Snijd de kip en serveer.

Bron

Fire en Food



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riawes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riawes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top