Herremeniechili Krachtvoer voor uitgeputte " Trööters "
- Regionaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 15-02-2020
Elk jaar na de grote Carnavalsoptocht storten de muzikanten van de Zaate Herremenie : "Hou op die Kis" zich op de hot chili , die saxefonist Jean Pierre Mordang voor hen heeft bereid. Om alle smaken goed tot z'n recht te laten komen is het belangrijk, om 1 of zelfs 2 dagen van te voren het gerecht al te bereiden.
( 8 blikken bruine bonen, 4 kg gehakt en veel uien en rode paprika's ) De hoeveelheid voor de Herremenie. Gelukkig hoef ik het maar voor 4 personen te maken. :)
Ingrediënten 4 personen
500 gram half om half gehakt1 pot bruine bonen ( Hak)
3 uien grof gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
1 rode paprika in blokjes gesneden
2 blikjes tomatenpuree à 70 gram
peper, zout, paprikapoeder ,chilipoeder en shoarmakruiden naar smaak
Flinke kneep chili ketchup.
Benodigdheden
Grote pan of wok en pan snijplank en mesBereidingswijze
Bak het gehakt rul in een grote pan of wok. Smoor in een likje olie de uien , paprika en knoflook in een aparte pan.
Zodra het gehakt al wat begint te bruinen , mag je het kruiden met peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder en shoarmakruiden.
Voeg als het gehakt gaar is het ui-paprika- knoflookmengsel toe.
Voeg de bruine bonen met een beetje vocht toe en de inhoud van 2 blikjes tomatenpuree .
Flinke scheut ( naar smaak) van de Chili ketchup toevoegen , alles doorroeren , even laten pruttelen en goed warm laten worden.
Bij dit gerecht serveer je natuurlijk een heerlijk koel glaasje bier. :)
Bron
Uit de krant van maart 2019. In eigen keuken gemaakt. Eigen foto's en eigen tekst.
Serveertip
Serveer deze Herremeniechili met zoetzure augurkjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties