1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Regionale keuken
  5. Herremeniechili Krachtvoer voor uitgeputte " Trööters "

Herremeniechili Krachtvoer voor uitgeputte " Trööters "

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-02-2020

Ingrediënten 4 personen


500 gram half om half gehakt
1 pot bruine bonen ( Hak)
3 uien grof gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
1 rode paprika in blokjes gesneden
2 blikjes tomatenpuree à 70 gram
peper, zout, paprikapoeder ,chilipoeder en shoarmakruiden naar smaak
Flinke kneep chili ketchup.


Verder heb je nodig


Grote pan of wok en pan snijplank en mes

Herremeniechili Krachtvoer voor uitgeputte " Trööters "
Herremeniechili  Krachtvoer voor uitgeputte
Herremeniechili Krachtvoer voor uitgeputte " Trööters "
Herremeniechili  Krachtvoer voor uitgeputte
Herremeniechili Krachtvoer voor uitgeputte " Trööters "
Herremeniechili  Krachtvoer voor uitgeputte
Herremeniechili Krachtvoer voor uitgeputte " Trööters "
Herremeniechili  Krachtvoer voor uitgeputte
Herremeniechili Krachtvoer voor uitgeputte " Trööters "
Herremeniechili  Krachtvoer voor uitgeputte
Herremeniechili Krachtvoer voor uitgeputte " Trööters "
Herremeniechili  Krachtvoer voor uitgeputte

Elk jaar na de grote Carnavalsoptocht storten de muzikanten van de Zaate Herremenie  :  "Hou op die Kis" zich op de hot chili , die saxefonist Jean Pierre Mordang voor hen heeft bereid. Om alle smaken goed tot z'n recht te laten komen is het belangrijk, om 1 of zelfs 2 dagen van te voren het gerecht al te bereiden.
( 8 blikken bruine bonen, 4 kg gehakt en veel uien en rode paprika's ) De hoeveelheid voor de Herremenie. Gelukkig hoef ik het maar voor 4 personen te maken. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul in een grote pan of wok. Smoor in een likje olie de uien , paprika en knoflook in een aparte pan.

Zodra het gehakt al wat begint te bruinen , mag je het kruiden met peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder en shoarmakruiden.

Voeg als het gehakt gaar is het ui-paprika- knoflookmengsel toe.
Voeg de bruine bonen met een beetje vocht toe en de inhoud van 2 blikjes tomatenpuree .
Flinke scheut ( naar smaak) van de Chili ketchup toevoegen , alles doorroeren , even laten pruttelen en goed warm laten worden.

Bij dit gerecht serveer je natuurlijk een heerlijk koel glaasje bier.

Tags, , , , , , , ,

Serveertip

Serveer deze Herremeniechili met zoetzure augurkjes.

Bron

Uit de krant van maart 2019. In eigen keuken gemaakt. Eigen foto's en eigen tekst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top