1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Bagna Cauda Uit Piemonte

Bagna Cauda Uit Piemonte

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-02-2020

Ingrediënten 4 personen


12 tenen knoflook,
6 wijnglazen olijfolie (extra vergine olijfolie) en, indien mogelijk, een klein glas walnootolie,
600 gram rode ansjovis uit Spanje
Rauwe groenten om te dippen


Bagna Cauda Uit Piemonte
Bagna Cauda Uit Piemonte

Dit EEUWENOUDE RECEPT MAAKT DEEL UIT VAN HET ITALIAANSE UNESCO ERFGOED. NIET VOOR IEDEREEN, WANT HET GERECHT IS OVERLADEN MET KNOFLOOK  EN ANSJOVIS EN HEEFT EEN INTERSSANT BEREIDINGSPROCES VAN 7 STAPPEN. VOOR WIE EEN BAGNA CAUDA-FAN IS, BESTAAT ER ZELFS EEN SAGRA (FEEST/MARKT) VOOR HET GERECHT IN PIEMONTEWAT PLAATSVINDT OP 25, 26 EN 27 NOVEMBER.  Lekker als hoofdgerecht of als dipsaus met de vrienden .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de teentjes knoflook in plakjes.
-Doe de knoflook in een aardewerken schaaltje, voeg een glas olie toe en begin op zeer laag vuur te koken, roer met een houten lepel en zorg ervoor dat de knoflook niet gaat kleuren
-Voeg vervolgens de ontzoute en ontgrate ansjovis toe, die je hebt gewassen in rode wijn en daarna hebt afgedroogd en roer het voorzichtig door de warme olie.
-Bedek met de resterende olie en kook een half uur op laag vuur, zorg ervoor dat het niet gaat bakken
-Als je van een zachtere smaak houdt kun je nu een stuk verse boter toevoegen.

-Giet het mengsel in een zogenaamde "fujot" (een aardewerkbrander) en gebruik het als dip voor de volgende rauwe groenten: artisjokken, witte kool, andijvie, verse pepers, in vieren gesneden rauwe uien en in Barbera-wijn gekookte rode bieten of gekookte aardappelen, of gebakken uien, gebakken pompoen, geroosterde paprika.
-Het is traditie om de restjes bij roerei te gebruiken.

Bron

Dolcevia



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top