1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Pasta met romige broccolisaus, champignons en pancetta

Pasta met romige broccolisaus, champignons en pancetta

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-02-2020

Ingrediënten 4 personen


1 broccoli, in roosjes
250 ml room
1 pollepel kookvocht
100 gr pancetta, in sneetjes (spek)
250 gr champignons, in vieren
400 gr penne
50 gr Parmezaanse kaas, geraspt + extra
peper - zout


Pasta met romige broccolisaus, champignons en pancetta
Pasta met romige broccolisaus, champignons en pancetta

Lekkere pasta met romige broccolisaus, makkelijk en snel te bereiden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de broccoliroosjes gaar in gezouten water. Doe ze in de blender samen met de room, een pollepel kookvocht, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, een snuifje peper en een snuifje zout. Mix glad.

-Bak de pancetta krokant in de pan of in de oven.

-Kook de penne al dente in gezouten water.

-Stoof de champignons aan in een scheutje olijfolie. Voeg de broccolisaus en ¾ van de stukjes pancetta toe. Meng nu de penne onder de saus.

SERVEREN:

Verdeel de pasta over verschillende bordjes. Werk af met extra geraspte Parmezaanse kaas en de rest van de pancetta.

Tags,

Bron

Njam



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top