1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pesto
  6. Italiaanse Kipfilet uit de oven met Tomaat, Pesto en Mozzarella....

Italiaanse Kipfilet uit de oven met Tomaat, Pesto en Mozzarella....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-02-2020

Ingrediënten 2 personen


2 kipfilets van circa 100 gram
1 kleine bol mozzarella in schuine plakken gesneden
1 tomaat in plakken gesneden
10 gr pesto
Italiaanse kruiden (uit een potje of molen)
peper uit de molen


Verder heb je nodig


Ovenschaal, snijplank en mes koekenpan of grillpan

Italiaanse Kipfilet uit de oven met Tomaat, Pesto en Mozzarella....
Italiaanse Kipfilet uit de oven met Tomaat, Pesto en Mozzarella....
Italiaanse Kipfilet uit de oven met Tomaat, Pesto en Mozzarella....
Italiaanse Kipfilet uit de oven met Tomaat, Pesto en Mozzarella....
Italiaanse Kipfilet uit de oven met Tomaat, Pesto en Mozzarella....
Italiaanse Kipfilet uit de oven met Tomaat, Pesto en Mozzarella....
Italiaanse Kipfilet uit de oven met Tomaat, Pesto en Mozzarella....
Italiaanse Kipfilet uit de oven met Tomaat, Pesto en Mozzarella....
Italiaanse Kipfilet uit de oven met Tomaat, Pesto en Mozzarella....
Italiaanse Kipfilet uit de oven met Tomaat, Pesto en Mozzarella....

Tomaat , mozzarella en pesto is een gouden trio. In combinatie met kipfilet wordt dit een feestje op je bord. Serveer met pasta en een groente naar keuze.

https://www.projectgezond.nl/kipfilet-uit-de-oven-met-mozzarella-tomaat-en-pesto/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi ondertussen de kipfilets met de Italiaanse kruiden. Stook een grill of koekenpan heet en schroei de bestrooide kipfilets in 3-4 minuten aan elke kant dicht en licht bruin.

Leg ze in een licht ingevette ovenschaal en smeer de filets in met pesto.
Leg daarop de plakken tomaat en als laatste de plakken mozzarella.
Bestrooi de mozzarella met vers gemalen peper en zet de schaal in de oven voor 15-20 minuten( afhankelijk van de dikte van je filets) om de filets te laten garen.

Even nog onder de grill geeft een mooi kleurtje aan de mozzarella.

Tags, , , , , , ,

Serveertip


Bron

Project Gezond , eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top