1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zacht Romige uiensoep met hamblokjes en kaas... eens iets anders....

Zacht Romige uiensoep met hamblokjes en kaas... eens iets anders....

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-02-2020

Ingrediënten 4 personen


350 gr uien in halve ringen gesneden
1 teentje knoflook gehakt
25 gr roomboter
20 gr bloem
100 ml droge witte wijn
1 liter kippenbouillon van 2 kippenbouillonblokken( met minder zout)
100 ml kookroom (light)
150 gr hamblokjes
150 gr kaasblokjes
zout en peper naar smaak
bieslook (om te garneren) 2 eetl


Verder heb je nodig


Soeppan, zeef, staafmixer, snijplank en mes

Zacht Romige uiensoep met hamblokjes en kaas... eens iets anders....
Zacht Romige uiensoep met hamblokjes en kaas... eens iets anders....
Zacht Romige uiensoep met hamblokjes en kaas... eens iets anders....
Zacht Romige uiensoep met hamblokjes en kaas... eens iets anders....
Zacht Romige uiensoep met hamblokjes en kaas... eens iets anders....
Zacht Romige uiensoep met hamblokjes en kaas... eens iets anders....
Zacht Romige uiensoep met hamblokjes en kaas... eens iets anders....
Zacht Romige uiensoep met hamblokjes en kaas... eens iets anders....
Zacht Romige uiensoep met hamblokjes en kaas... eens iets anders....
Zacht Romige uiensoep met hamblokjes en kaas... eens iets anders....

De credits voor deze soep gaan niet naar Project Gezond waar ik dit recept wel aantrof. De credits zijn voor Rudoph van Veen, die dit recept heeft ontwikkeld. Een deelneemster aan Project Gezond stuurde dit recept in en ik maakte het.

De leuke anekdote die bij dit recept staat is echt de moeite waard om te lezen.

https://www.projectgezond.nl/uienroomsoep-met-ham-en-kaas/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in een hoge pan , voeg de uien en en het teentje knoflook toe en smoor dit geheel onder voortdurend omscheppen een 5- 7 tal minuten.
Voeg de bloem toe en bak dit 1 minuut mee.
Blijf omscheppen.

Voeg in delen de bouillon en de wijn toe en roer steeds alles goed door.
Dan mag het deksel op de pan en mag de soep 20 minuutjes zachtjes koken.

Giet de substantie door een zeef en vang het kookvocht natuurlijk op.
Pureer de uiensubstantie samen met de 100 ml room en een flinke soeplepel uiennat glad.
Voeg de opgevangen bouillon toe en roer alles glad. Proef en voeg eventueel nog peper en zout toe.

Serveer de soep in voorverwarmde kommen met wat ham en kaasblokjes en wat gesnipperde bieslook.

Tags, , , , , , ,

Bron

Project Gezond maar eigen tekst en foto's



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top