Wortelen Marsala
- Italiaans, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 13-02-2020
Ingrediënten 4 personen
500 gram wortels4 eetlepels olijfolie
2 grote tenen knoflook
zout en peper naar smaak
250 cl droge Marsala wijn
een handvol peterselie blaadjes
Bereidingswijze
-Snij de schoongemaakte wortels in schijfjes van ongeveer een 1/2 cm dik.
-Verwarm de olie in een grote bakpan, fruit de hele tenen knoflook een minuut of vijf in de olie.
-Verwijder de knoflook en voeg de uitgelekte wortelschijfjes toe aan de olie. Bestrooi met wat zout en vers gemalen peper en bak de wortels een paar minuten onder voortdurend roeren.
-Voeg nu de Marsala toe aan de wortels, doe de deksel op de pan en laat koken tot de wortels gaar zijn. Voeg een beetje water toe als de wortels te droog koken.
-Strooi bij het opdienen de fijngehakte peterselie over de wortel
Bron
dolcevia
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties