1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti Mbriachi

Spaghetti Mbriachi

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-02-2020

Ingrediënten 4 personen


½ liter rode wijn
300 gram spaghetti
Olijfolie,
peterselie
knoflook
Geraspte pecorino kaas
Gemalen pepertjes (peperoncino)
zout
Een handvol spekjes (optioneel)



Spaghetti Mbriachi
Spaghetti Mbriachi

EEN PASTAGERECHT IN INGEKOOKTE RODE WIJN EN SCHAPENKAAS UIT DE CASTELLI ROMANI. EEN RECEPT VOOR EEN SIMPELE EN VERRUKKELIJKE PASTA GEVEN DIE HIER VANDAAN KOMT. DE NAAM VAN DIT GERECHT IS IN LOKAAL DIALECT, MAAR HEET OOK WEL SPAGHETTI UBRIACHI, EN BETEKENT ZOIETS ALS ´VERDRONKEN SPAGHETTI´ OF MISSCHIEN IS HET BETER OM HET ´DRONKEN SPAHETTI´ TE NOEMEN.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Giet de wijn in een pan en breng het aan de kook, laat 15-20 minuten inkoken.
-Doe de olie in een pan en fruit een eetlepel gehakte peterselie en een gehakte knoflookteen, voeg de gemalen pepertjes toe.
-Kook de spaghetti iets korter (1 of 2 minuten) dan volgens de aanwijzingen op het pak in ruim kokend water.
-Voeg de pasta bij de peterselie in de pan, blijf koken en roer het goed door elkaar. Voeg nu de ingekookte wijn beetje bij beetje toe en blijf koken tot de pasta gaar is.
-Roer er tenslotte een ruime handvol kaas en de rest van de gehakte peterselie door en serveer direct.

Bron

Dolcevia



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top