1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. WINTER - SALADE met champignons, spekjes en geitenkaas... P.G

WINTER - SALADE met champignons, spekjes en geitenkaas... P.G

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-02-2020

Ingrediënten 2 personen


100 gram eikenbladsla ( of een andere melange)
80 gram gerookte spekreepjes of blokjes( ik had 100 gram)
1 gele paprika in dunne reepjes
150 gram komkommer in blokjes of reepjes
80 gram zachte geitenkaas( ik had 125 gram)
150 gram champignons( ik had 250 gram)
1 rode ui in dunne halve ringen
optie citroensap naar smaak
agavesiroop naar smaak


Verder heb je nodig


Snijplank, mes en koekenpan

WINTER - SALADE met champignons, spekjes en geitenkaas... P.G
WINTER - SALADE met champignons, spekjes en geitenkaas... P.G
WINTER - SALADE met champignons, spekjes en geitenkaas... P.G
WINTER - SALADE met champignons, spekjes en geitenkaas... P.G
WINTER - SALADE met champignons, spekjes en geitenkaas... P.G
WINTER - SALADE met champignons, spekjes en geitenkaas... P.G
WINTER - SALADE met champignons, spekjes en geitenkaas... P.G
WINTER - SALADE met champignons, spekjes en geitenkaas... P.G
WINTER - SALADE met champignons, spekjes en geitenkaas... P.G
WINTER - SALADE met champignons, spekjes en geitenkaas... P.G

Dit gerecht ontving dan wel de naam WINTERSALADE, maar ook al is dit een redelijke winterse samenstelling van ingrediënten.... ik denk toch stiekem, dat deze salade in een ander jaargetijde ook heerlijk zal smaken. Je zou dan eventueel voor een ander salademelange kunnen kiezen.

Dit is een lunchgerecht , maar omdat ik geen ingrediënten wilde overhouden ( spekjes, geitenkaas en champignons) werd deze salade een hoofdgerecht voor ons. Ik serveerde er een forse snee eigen gebakken brood bij, dat even in de broodrooster een bruiner kleurtje mocht krijgen. We hebben gesmuld.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak een koekenpan gloeiend heet en bak de spekjes in enkele minuten knapperig en bruin. Voeg de champignons toe en bak deze enkele minuten mee.
Laat dit geheel even uitlekken op keukenpapier


Verdeel de slamelange over 2 borden en hussel de paprika, ui en komkommer erdoor.

Bestrooi de salade met de spekjes en de champignons en verkruimel er de geitenkaas over.
Een draaitje peper, wat citroensap sprenkelen en wat slingertjes agave siroop erover en je kunt aan tafel.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Gebruik over deze salade eventueel kant en klare honing-mosterddressing als je die hebt.

Bron

Uit het boek TOP eigen tekst foto en aanpassingen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top