Oudhollandse kapucijners met worst spek paprika en appel Lekker snel
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 12-02-2020
Heb je een keer weinig tijd dan is dit recept wel iets voor jou.
Peulvruchten zijn ook heel gezond. Ze bevatten veel eiwitten.
Ik hab altijd wel een paar potten of blikken peulvruchten in huis. Je kunt er heerlijke (en snelle) maaltijden mee maken en ook een snelle maaltijdsoep.
Peulvruchten kun je ook met allerlei andere groenten combineren.
Ingrediënten 2 personen
1 grote pot kapucijners100 gram magere gerookte spekblokjes
1 eetlepel zonnebloemolie
1 grote (rode) ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
plm. 200 gram rookworst in plakjes
½ gele paprika, in kleine stukjes
½ rode paprika, in kleine stukjes
1 appel in kleine blokjes
2 eetlepels (appel)stroop
2 lente-uitjes, in smalle ringetjes
peper, zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 859,63 kcal |
Koolhydraten | 56,89 g |
Eiwitten | 35,74 g |
Vetten | 50,79 g |
Benodigdheden
hapjespan, koekenpan of wokBereidingswijze
De kapucijners in een vergiet doen. Afspoelen en uitlekken.
Verhit de olie in een koekenpan of hapjespan.
Spekblokjes hierin lichtbruin bakken.
Ui- en knoflooksnippers even mee bakken.
Plakjes worst toevoegen en al omscheppend lichtbruin bakken
Paprika's en appelstukjes toevoegen ook even meebakken.
Kapucijners erbij. Alles goed doorwarmen.
Appelstroop erdoor roeren.
Op smaak maken met peper en zout.
Lente-uitjes erdoor en smullen maar.
Serveertip
Ook lekker met bruine bonen.
Wij eten dit zonder aardappelen, maar gebakken aardappelen smaken er wel lekker bij. En wat denk je van een lekkere aangemaakte groene salade.
Laatste reacties
Hoi Poeloo, bedankt voor je reactie bij mijn recept. Leuk om te horen dat je de kapucijners lekker vond. Groetjes, Petra
Zojuist gemaakt, uiterst makkelijk en ook lekker!