1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Saus
  6. Stroganoff van paddenstoelen verrukkelijke saus bij pasta en rijst

Stroganoff van paddenstoelen verrukkelijke saus bij pasta en rijst

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-02-2020

Ingrediënten 4 personen


Plm. 750 gram stevige (gemengde) paddenstoelen
3 eetlepels olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
3 theelepels milde paprikapoeder
½ theel gerookte paprikapoeder
3 eetlepels bloem
1 pot paddenstoelenfond (inh 380 ml) of 1 paddenstoelenbouillontablet (AH)+ water
3 eetlepels tomatenpuree
250 ml crème fraîche
zout, versgemalen zwarte peper
paar druppels worcestersaus
2 eetlepels grof gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Hapjespan of grote koekenpan

Dit is echt smullen : Strofanoff van paddenstoelen, lekker vegetarisch.
Dit is echt smullen : Strofanoff van paddenstoelen, lekker vegetarisch.
Stroganoff van paddenstoelen verrukkelijke saus bij pasta en rijst
Stroganoff van paddenstoelen verrukkelijke saus bij pasta en rijst

Deze vegetarische versie van stroganoffsaus is heel erg lekker.
Vlezige paddenstoelen in een romige tomatenpaprikasaus.
De room is vervangen door crème fraîche die minder calorierijk is dan gewone room.
Je mist het vlees in deze saus niet. En wie toch niet zonder vlees kan: doe wat reepjes gebakken spek of rauwe ham door de saus,
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kleine paddenstoelen in vieren en de grotere exemplaren in even grote stukken.
Verhit de olie in een hapjespan of grote koekenpan en bak de paddenstoelen plm. 4 minuten op hoge warmtebron (het vocht moet dan wel grotendeels verdwenen zijn !)
Voeg de sjalot en de knoflook toe en bak deze plm 2 minuten op middelhoog vuur mee.
Bak hierna het tomatenpuree 2 minuten mee.
Schep de (gezeefde) bloem erdoor en bak nog 2 minuten.
Voeg beetje bij beetje de paddenstoelenfond of 350 ml water met de verkruimelde bouillontablet toe. Steeds goed roeren. Roer de paprikapoeder(s) erdoor.
Stoof de paddenstoelenstroganoff ca. 15 minuten met het deksel op de pan.
Roer vlak voor het opdienen de crème fraîche erdoor.
Breng de stroganoff op smaak met zout en peper en worcestersaus en bestrooi met peterselie.

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker met pasta, rijst, gebakken krieltjes en een lekkere salade.

Bron

Https://ilovefoodwine.nl/recepten/stroganoff-van-paddenstoelen/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top