Aardappeltaart uit Sardinië of Gateau Di Patate
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 12-02-2020
ECHT EEN GERECHT VOOR DE WINTERMAANDEN WANNEER STEVIGE KOST MAG. EEN GELIEFD GERECHT OOK IN ITALIË WAAR NIET ALTIJD ALLES PASTA IS WAT DE KLOK SLAAT. ALS DE TYPISCHE GROOKTE SCAMORZA KAAS NIET VOORHANDEN IS GEBRUIK IK OOK WEL EEN DOODGEWONE MOZZARELLA.
Ingrediënten 6 personen
100 gram Parmezaanse kaas1 kg aardappelen (bloemige)
1 geklopt ei
Melk en boter om puree te maken
250 gram gekookte ham, salami of mortadella
200 gram gerookte Scamorza kaas (of Mozzarella)
Peper, zout en nootmuskaat
Paneermeel
2 eetlepels gehakte bladpeterselie
Bereidingswijze
-Kook de aardappelen en pureer ze met de melk en een klontje boter. Laat de puree hierna goed afkoelen zodat bij het verwerken van de kaas deze niet onder je handen gaat smelten.
-Snij het vlees en de gerookte Scamorza kaas in blokjes en vermeng ze met de puree samen met het geklopte ei, de parmezaanse kaas, de peterselie, nootmuskaat en wat peper en zout naar smaak.
-Vet een ovenschotel in met wat boter en strooi de paneermeel in de schaal zodat het blijft plakken aan de binnenkant van de schotel.
-Doe het aardappelmengsel in de schotel en bedek het met een laagje paneermeel en kleine stukjes boter. Voor effect kan je met een vork leuke figuurtjes maken in de bovenkant van de puree.
-Verwarm de oven tot 200 graden en plaats de schaal in de oven. Laat een uur op deze temperatuur bakken.
Bron
dolcevia
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties