Varkensfilet Uit Rome

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2020
  • Varkensfilet Uit Rome

    Varkensfilet Uit Rome

    Varkensfilet Uit Rome

GEBRADEN VARKENSFILET IN ZOETZURE SAUS, of in het Italiaans :Brasato Di Maialino In Agrodolce Antica RomaEEN RECEPT UIT HET GHETTO E ISOLA TIBERINA. DIT IS NATUURLIJK GEEN JOODS RECEPT, MAAR EEN RECEPT VAN SORA LELLA, HET RESTAURANT DAT TEGENOVER DE SYNAGOGE OP HET ISOLA TIBERINA LIGT.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g varkensfilet
1 plak pancetta of rookspek
3 stengels bleekselderij
3 wortels
4 gedroogde pruimen, ontpit
4 gedroogde abrikozen
1 eetlepel rozijnen
1 eetlepel pijnboompitten
1 theelepel gepelde pistaches
1 theelepel geschaafde amandelen
3 kleine uien
olijfolie
ongeveer 3,2 dl droge witte wijn

Als kruiderij:
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel gedroogde marjolein of verse blaadjes
paar blaadjes salie
paar takjes rozemarijn
2 blaadjes laurier, vers of gedroogd
1 theelepel gedroogde oregano of verse blaadjes
klein beetje geraspte nootmuskaat
2 kruidnagels
paar jeneverbessen, geplet
3 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
zout en zwarte peper uit de molen

Voor de saus:
2 eetlepels suiker
half glas witte wijnazijn
zout
2 eetlepels bloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukentouw

Bereidingswijze

-Leg de vakensfilet plat op een werkvlak en bestrooi het vlees met alle kruiderij.
-Leg de plak pancetta erop.
-Snijd een van de stengels bleekselderij en een van de wortels in plakjes en leg dit op de pancetta.
-Leg er vervolgens de pruimen, abrikozen, rozijnen, pijnboompitten, pistaches en amandelen op. Rol het vlees op en bind de rol vast met keukentouw.
-Leg het vlees in een ovenvaste schaal.
-Hak de uien en de rest van de selderij en de wortels, en doe die ook in de schaal. Giet er een beetje olijfolie bij en zoveel witte wijn dat het vocht tot ongeveer een derde van de hoogte van het vlees komt.
-Braad het vlees in maximaal 30 minuten aan de bovenkant bruin in een op 250 graden voorverwarmde oven, draai het vlees om en laat het ook aan de andere kant in maximaal 30 minuten bruin worden.
-Prik met een vork in het vlees; als er teveel vocht uit loopt, laat het vlees dan nog een uur braden in een tot 180 graden oven. Als je het vlees tamelijk roze wilt hebben en als er niet te veel vocht uit loopt, laat het dan niet langer dan 20 minuten extra braden.
-Haal het vlees uit de oven en laat het een paar minuten rusten.
-Haal het vlees uit de ovenschaal en leg het in de koelkast.
-Vang al het braadvocht op in een apart schaaltje en roer wat water door het braadvocht en zet ook dat in de koelkast. Haal het bakje jus 30 minuten voordat je het vlees wilt serveren uit de koelkast en schep het laagje vet dat zich gevormd heeft weg.
-Giet het vocht in een schoon pannetje op matig laag vuur; doe er voor het warm wordt de suiker, de azijn en het zout en de peper bij om de zoetzure smaak tecreeren.
- Strooi er de bloem in en roer tot je een saus hebt met de dikte van yoghurt.
-Neem de pan van het vuur en wrijf de saus door een zeef. Zet hem even apart.
-Haal intussen het vlees uit de koelkast. Snijd het in plakken en warm het op in een ovenschaal of in een pan met een beetje water en de saus.
-Geef er gekookte pruimen bij en wat zoetzure uien.

Bron

SORA LELLA- dolcevia

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten