Lamsbout In De Oven Uit Lazio
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 12-02-2020
ABBACCHIO AL FORNO COME I ROMANI - EEN TYPISCH KERSTGERECHT IN ROME
Ingrediënten 6 personen
1 kg lamsbout70 gram mager gerookt spek
knoflook
rozemarijn
1 kg aardappels
laurier
olijfolie
zout en peper
1 glas witte wijn
Bereidingswijze
-was de lamsbout en droog het daarna goed af.
-Wrijf de lamsbout in met wat olie. Met een scherp mes maak je een aantal diepe sneden overdwars in het vlees waarin je in ieder wat geplette knoflook, een lapje spek en wat takjes rozemarijn stopt.
-Bestrooi het oppervlak van de lamsbout daarna met zout en vers gemalen peper.
-Leg de bout in een braadpan.
-Schil de aardappels en snij ze in de gewenste vorm, ik snij ze zelf meestal in 8 partjes.
-Doe een klein beetje olie in een schaal samen met zout, rozemarijn en wat laurierblad.
Doe de aardappelschijfjes hierbij en schudt totdat ze allemaal bedekt zijn met een laagje olie.
-Leg de aardappels naast het vlees in de braadpan en giet het olijfoliemengsel met het laurierblad ernaast.
-Zet de braadslee in de op 200°C voorverwarmde oven.
-Na 30 minuten giet je de witte wijn erbij en draai tegelijk de aardappels en de lambout om.
-Doe dit eventueel nog eens tijdens de volgende 30 minuten in de oven.
-Als je denkt dat het vlees gaar genoeg is, haal het uit de oven en laat het 5 tot 10 minuten rusten voor het aan te snijden.
-Opdienen met de krokante aardappeltjes.-
Bron
dolcevia
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties