Vincigrassi - De Koningin Van Alle Lasagna

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-02-2020
  • Vincigrassi - De Koningin Van Alle Lasagna

    Vincigrassi - De Koningin Van Alle Lasagna

    Vincigrassi - De Koningin Van Alle Lasagna

´KONINGIN ALLER LASAGNA´S´,  MET MAAR LIEFST 7 LAGEN PASTA, EEN BECHAMELSAUS EN EEN OUDERWETSE RAGÙ. HET IS HET ZONDAGSE GERECHT DAT VAN GROOTMOEDER TOT KLEINDOCHTER WERD DOORGEGEVEN EN HET ONTSTOND IN DE STREEK TUSSEN ANCONA EN MACERATA AAN HET EINDE VAN DE ACHTTIENDE EEUW

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram eierpasta lasagne (vers gemaakt of kant en klaar )
350 gram orgaanvlees van kip
200 gram varkensvlees
200 gram gehakte gans, konijn en/of kippenvlees
100 gram spek
200 ml droge witte wijn of vleesbouillon
300 gram tomatenpassata
100 gram geraspte Parmigiano Reggiano
1 ui
1 bleekselderij
1 wortel
zout en peper naar smaak
extra virgine olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Je begint met de selderij, wortel en ui en een paar kruidnagels in een pan te bakken, aan het einde van het proces verwijder je de kruidnagels.
-Het vlees wordt eerst grof gehakt en gebruind in een andere pan en afgeblust met witte wijn of bouillon. Voeg hier op het laatst de groenten aan toe.
-Daarna wordt de tomatenpasta toegevoegd met wat water en laat je het langzaam sudderen. Langzaam koken is belangrijk voor deze ragù, de saus is klaar is wanneer het gereduceerd is tot ongeveer een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid..
-De finsihing touch is het toevoegen van het kiporgaanvlees: niertjes, levertjes etc., de zogneaamde 'regaglie' Je hakt ze eerst fijn en bruint ze met een beetje olie in een pan, hierna kun je het toevoegen aan je saus. Door het toevoegen van de ingewanden wordt de vleessaus onmiskenbaar van smaak en lijkt het niets meer op de ragù Bolognese van een gewone lasagne.
-Haal alle vaste stukjes en botjes uit de saus. Het is de bedoeling dat de saus zo homogeen mogelijk is.
-Om de Vincisgrassi te maken, heb je dus minimaal zeven lagen pastadeeg nodig, over iedere laag doe je de ragù en de bechamel, die je maakt met melk, boter en een beetje bloem
-Indien gewenst kun je nog wat geraspte kaas over de lagen strooien en zoals gebruikelijk op de toplaag, traditioneel een schapenkaas of caciotta van gemengde melk.
-Doe de schaal met Vincigrassi ten slotte ongeveer 30 minuten in de oven op 200 °C graden

Bron

italia travel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten